Välkommen till Region Örebro län

Region Örebro län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, trafik, kultur, näringslivsutveckling och flera andra områden som är viktiga för regionens utveckling.
Tillsammans skapar vi ett ännu bättre och starkare Örebro län.

  • Våga berätta
  • Patientlagen 1177
  • Länstidningen Tebladet
  • Länstrafiken

Anestesi- och intensivvårdskliniken på Lindesbergs lasarett fungerar dygnet runt och är en serviceenhet åt andra enheter på sjukhuset.

Information från landstinget

Regionresan - regionbildning i fokus i Almedalen

2015-06-29
Regionresan – det är temat för Region Örebro läns medverkan under årets Almedalsvecka på Gotland. Region Örebro län deltar tillsammans med fyra andra nybildade regioner med en seminarieserie och en monter.

Följ Region Örebro län på Almedalen genom vårt Twitterkonto.


 

Feriepraktik inom kultur i full gång

2015-06-26
Region Örebro län har under ett antal år erbjudit feriepraktik inom dans och film för ungdomar från hela länet. Nytt för i år är feriepraktik inom bild och form, teater samt slöjd! Dans, film och slöjd är i Örebro, teater i Hällefors och bild och form i Lindesberg. Totalt arbetar 45 ungdomar inom kulturområdet i sommar, under veckorna 26-28.


Arbetstillfällen försvinner från Tolkcentralen

2015-06-24
Post- och telestyrelsen (PTS) har i sin upphandling av den nationella förmedlingstjänsten bildtelefoni beslutat att tilldela det finska företaget Evantia Oy uppdraget från och med 1 juli 2016. Det innebär att Tolkcentralen, Region Örebro län, som tillhandahåller tjänsten i dag, upphör med den nationella tjänsten den 30 juni 2016.


Dags för anmälan till konferens om självmordsförebyggande arbete

2015-06-11
29-30 september bjuder Region Örebro län, tillsammans med samarbetspartners, in till en konferens om självmordsförebyggande arbete. Men redan nu är tid att läsa mer om konferensen och göra din anmälan.

Förlossnings- och eftervård under sommaren

2015-06-05
Under sommaren 2015 kommer vården i samband med förlossning på Universitetssjukhuset Örebro, USÖ, och Karlskoga lasarett att ha ett utökat samarbete, för att under semesterperioden gemensamt kunna erbjuda en god och säker förlossningsvård i länet.


Ändrade öppettider hos hälso- och sjukvården i sommar

2015-06-03
Under sommaren har vissa verksamheter inom Region Örebro läns hälso- och sjukvård ändrade öppettider. Här kan du läsa om den verksamhet du ska besöka är berörd av detta.

1177 Vårdguiden 


Vård

Hitta rätt

Tjänster

Via våra e-tjänster kan du:

Via våra e-tjänster kan du bland annat:

  • Av- och omboka tid
  • Förnya recept
  • Kontakta oss