Välkommen till Region Örebro län

Region Örebro län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, trafik, kultur, näringslivsutveckling och flera andra områden som är viktiga för regionens utveckling.
Tillsammans skapar vi ett ännu bättre och starkare Örebro län.

  • Våga berätta
  • Patientlagen 1177
  • Länstidningen Tebladet
  • Länstrafiken

Anestesi- och intensivvårdskliniken på Lindesbergs lasarett fungerar dygnet runt och är en serviceenhet åt andra enheter på sjukhuset.

Information från landstinget

Handlingsplan för att förebygga självmord

2015-04-17
En handlingsplan för att förebygga självmord och minska psykisk ohälsa ska tas fram under 2015 av nämnden för hälsa, vård och klinisk forskning. Det beslutade nämnden vid sitt sammanträde den 16 april. Varje vecka tar någon sitt liv i vårt län. Självmord är den vanligaste dödsorsaken hos män i medelåldern och den näst vanligaste hos yngre kvinnor.

Gott bemötande vid länets akutmottagningar

2015-04-14
Personalen vid länets tre akutmottagningar bemöter besökande patienter på ett bra sätt.  Det visar den Nationella Patientenkät som genomfördes i höstas. Även viljan att rekommendera akutmottagningarna, och förtroendet som patienterna känner för den eller de läkare de träffar, får ett högt betyg.


Misstanke om hudcancer?

2015-04-13
Under Euromelanoma Day, 18-22 maj, kan du få hudförändringar undersökta av hudläkare utan remiss. Euromelanoma Day är en europeisk satsning med syftet att öka kunskapen om hudcancer och se till att den upptäcks i tid.


Frisktandvård till fast månadspris

2015-04-13
Hos Folktandvården kan du teckna ett Frisktandvårdsavtal, då betalar du en fast summa varje månad (från 45 kronor per månad) för all tandvård du behöver för att hålla din mun frisk.

Redo för pollen?

Våren är på väg, och med den kommer också pollensäsongen. På 1177 Vårdguiden kan du läsa om pollenallergi och ta reda på vad du kan göra själv för att minska eventuella allergibesvär.

1177 Vårdguiden 


Vård

Hitta rätt

Tjänster

Vårdtjänster

I Mina vårdkontakter kan du bland annat:

  • Av- och omboka tid
  • Förnya recept
  • Kontakta oss