ST-läkare Akutkliniken Universitetssjukhuset Örebro
Örebro

Ärendenummer:
HoS:2018:678

Sedan några år tillbaka bygger vi upp en akutläkarverksamhet med mycket fokus på utbildning, utveckling och forskning. Med ordentliga specialistresurser för handledning och feedback, ekonomisk satsning och klinisk professur inom akutsjukvård är möjligheterna till utveckling i akutläkarrollen, utbildning och forskning mycket goda!

Tillsammans med vårt sköna ST-gäng och i gott samarbete med övrig personal och sjukhusets övriga kliniker bygger vi upp en ny verksamhet från grunden. Vi vill nu bli fler!

Vid kliniken är vi för närvarande 7 ST-läkare, 2 vikarierande underläkare, 1 överläkare/studierektor i akutsjukvård/anestesi och intensivvård samt en professor med 30% klinisk tjänst.  Verksamhetschef och läkarchef är specialister inom internmedicin respektive neurologi. Dessutom har vi flera kliniska handledare på konsultbasis med långsiktiga uppdrag. Specialistinsatserna inriktas helt på handledning och övriga utbildningsuppdrag.

Arbetsuppgifter:
Arbetsuppgifterna innefattar att under handledning undersöka, bedöma, utreda och behandla akut sjuka patienter. Arbetet innefattar även att delta i uppbyggnad och utveckling av akutläkarverksamheten samt handleda AT-läkare och läkarstudenter.

Kvalifikationer:
Legitimerad läkare. Svenska motsvarande minst nivå C1. Meriterande i urvalsprocessen är annan specialistkompetens, tidigare tjänstgöring inom akutsjukvård, samt dokumenterad erfarenhet av forskning och/eller utbildning.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning heltid.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Fredrik Walentin, läkarchef
Telefon: 019–602 20 08
E-post:
fredrik.valentin@regionorebrolan.se (åter i tjänst v 34)

Bruno Ziegler, verksamhetschef
Telefon: 019–602 00 09
E-post:
bruno.ziegler@regionorebrolan.se

Facklig företrädare
:
Läkarförbundet
Emil Eriksson,,
Telefon: 019-602 10 00

Hemsida:
www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:

2018-09-23. Anställningsintervjuer sker fortlöpande.

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Akutkliniken vid Universitetssjukhuset är en av regionens största kliniker med nära 250 anställda och drygt 60 000 patientbesök per år. Kliniken omfattar akutmottagningen, ambulansavdelningen, akutläkarverksamhet och medicinsk vårdadministration. Samverkan mellan enheterna skapar möjlighet att arbeta integrerat med hela vårdkedjan. Akutkliniken har sedan 2017 status som universitetssjukvårdsklinik.

Patienterna på akutmottagningen omhändertas av akutklinikens läkare och av läkare från flera av de största klinikerna på sjukhuset (medicin, kirurgi, infektion, barn & ungdom, neurologi, urologi, ortopedi med flera). Universitetssjukhuset är traumacentrum i Region Örebro län och handlägger primärt alla stora trauman i regionen. Intensiv samverkan sker med den medicinska fakultet som är under uppbyggnad inom Örebro universitet och en nyinrättad klinisk professur i akutsjukvård.

Universitetssjukhuset Örebro är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda. På sjukhuset finns 550 vårdplatser och 3500 anställda.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling.

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

 


 


Visa annons som pdf