Hållbarhetssamordnare till upphandlingsavdelningen

Vi söker dig som brinner för hållbarhetsfrågor och vill vara med och utveckla Region Örebro läns hållbarhetsarbete i våra upphandlingar.

 

Upphandlingsavdelningen inom Region Örebro län upphandlar varor, tjänster och entreprenader för cirka 2 miljarder kronor årligen. Vi är 12 engagerade medarbetare som ansvarar för både genomförande av regionövergripande upphandlingar och även för rådgivning i verksamhetsspecifika upphandlingsärenden, avtal, inköp och uppföljning. Avdelningen arbetar ständigt med att utveckla sin verksamhet, bland annat har vi påbörjat ett arbete för att införa kategoristyrning. Hos oss får du ett spännande arbete i en ambitiös och stimulerande miljö med möjlighet att utvecklas.


Arbetsuppgifter:
Som hållbarhetssamordnare kommer du ansvara för regionens hållbarhetsarbete i upphandlingar. Hållbarhetsarbetet omfattar i huvudsak miljömässiga-, etiska- och sociala aspekter.

 

Som hållbarhetssamordnare deltar du i vårat upphandlingsarbete, ger stöd och arbetar konsultativt i hållbarhetsfrågor, både inom Region Örebro län men även i nationella samarbetsnätverk. Som hållbarhetssamordnare förväntas du tar ansvar för att utarbeta och föredra tjänsteskrivelser samt förankra, följa upp, utvärdera och rapportera avdelningens hållbarhetsarbete.


Tillsammans med övriga medarbetare på avdelningen ska du även bidra med att utveckla upphandlingsarbetet inom avdelningen och regionen.


Kvalifikationer:

Du ska ha för området en relevant akademisk utbildning inom CSR, samhällsvetenskap eller annan relevant eftergymnasial utbildning. Du bör ha arbetat i en politiskt styrd organisation och ha kunskap om offentlig upphandling. Du ska vara van vid ett systematiskt arbetssätt. Vi söker en person som själv tar ansvar och kan organisera och prioritera sitt arbete så att det blir utfört i rätt tid och med rätt kvalitet.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga förmågor vilket i detta arbete innebär att du;
- är självständig, utåtriktad, drivande och initiativrik
- är noggrann och analytisk.
- har pedagogisk förmåga, i både tal och skrift.
- är bra på att samarbeta, skapa förtroende samt på att bygga goda relationer och nätverk.
- är bra på att kommunicera och uttrycka dig i såväl tal som skrift
.

Organisatorisk placering:

Regionservice, Område administrativ utveckling och service.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Markus Liljenroth, Upphandlingschef 019-6027202

Fackliga företrädare
:
Malin Eriksson-Söderlund, Vision 019-6022755
Markus Kihlgren, SACO 0581-855 87

Vår organisation:
Inom Område administrativ utveckling och service finns ca 100 medarbetare som arbetar med upphandlingar, löne- och personaladministration, ekonomi, arkiv och diarium. Här fokuserar vi på att ge ett kompetent, kvalitetssäkert och engagerat stöd till Region Örebro läns verksamheter. För att lyckas med det präglas våra verksamheter av ett ständigt utvecklingsarbete och en god servicenivå.

Regionservice arbetar med service till Region Örebro läns verksamheter. Hos oss finns många olika arbetsuppgifter och yrken inom områden som administration, fastigheter, IT, medicinsk teknik, kundtjänst, kost, städ, transport och logistik. Regionservice präglas av stort engagemang för service, samverkan och utveckling av arbetsmetoder. Våra 850 medarbetare är vår främsta tillgång för att göra ett gott arbete med kunden i fokus.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling.

Hemsida: www.regionorebrolan.se/regionservice

Sista ansökningsdag:

2018-06-24

Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och ärendenummer till sökt tjänst. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Ärendenummer:
Rs:2018:75

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


 


Visa annons som pdf