Sjukhusfysiker inriktning brachyterapi
Avdelningen för sjukhusfysik
Örebro

Ärendenummer:
HoS:2017:819

Är du intresserad av ett utvecklande och varierande arbete inom strålbehandling med inriktning mot brachyterapi, då kan detta vara jobbet för dig.

Som medarbetare hos oss erbjuds du individuell introduktionsutbildning anpassad efter din tidigare kompetens och erfarenhet. Därefter är fortbildning och kompetensutveckling något som vi tycker är viktigt och som vi strävar efter att erbjuda under hela yrkeslivet.

Dina arbetsuppgifter inkluderar framför allt kliniskt/fysikaliskt arbete såsom dosplanering, hantering av slutna strålkällor, kvalitetskontroller av utrustning, metodutveckling m.m. Till arbetsuppgifterna hör också att aktivt medverka i projekt inom forskning och utveckling tillsammans med övriga fysiker och sjukvårdspersonal. Detta innebär bl.a. utveckling och optimering av befintliga och nya behandlingsmetoder.

För brachyterapi finns fyra efterladdningsutrustningar, två microSelectron PDR för olika typer av interstitiella implantationer, två microSelectron HDR en för gynekologiska  applikationer och en för interstitiella prostataimplantationer. Inom brachyterapi används idag dosplaneringssystemen Oncentra Prostate och Oncentra Brachy. För extern strålterapi finns tre acceleratorer, en CT, samt dosplaneringssystemet Eclipse. Inom kort kommer också en MR att finnas på strålbehandlingen.

Kvalifikationer:
Legitimerad sjukhusfysiker med inriktning mot brachyterapi. Du bör kunna uttrycka dig väl i tal och i skrift, på svenska såväl som på engelska.

Då tjänsten innebär nära samverkan med andra fysiker och klinisk personal läggs stor vikt vid personlig lämplighet såsom samarbets- och initiativförmåga samt förmåga att bidra till ett positivt arbetsklimat. Du bör också kunna arbeta självständigt och driva egna projekt.

Tidigare erfarenhet av strålbehandling och i synnerhet brachyterapi är meriterande. Specialistutbildning och forskningserfarenhet är meriterande men inget krav.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning med heltidstjänstgöring.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Eva Norrman, verksamhetschef

Telefon: 019-602 24 33

Mobiltelefon: 070-532 24 33

 

Leif Karlsson, sjukhusfysiker

Telefon: 019-602 13 94

 

Facklig företrädare:

Gordana Dzever

Telefon: 019-602 26 15

Hemsida:
www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:

2017-10-08

Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter.  Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Avdelningen för Sjukhusfysik ingår i område thorax, kärl och diagnostik. Avdelningen är indelad i två sektioner; sektionen för strålterapi där sju sjukhusfysiker arbetar och sektionen för diagnostik och strålskydd med fyra sjukhusfysiker, en MR-fysiker samt verksamhetschef. Vi ger strålningsfysikalisk service till Region Örebros tre sjukhus; Universitetssjukhuset Örebro, Karlskoga Lasarett och Lindesbergs Lasarett.

Universitetssjukhuset Örebro är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda. På sjukhuset finns 550 vårdplatser och 3500 anställda.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling.

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

 


 


Visa annons som pdf