Enhetschef Psykiatrin, Utv. enh. för psykoterapi och psykologisk behandling
Örebro

Ärendenummer:
HoS:2017:391

UPP är en utvecklingsenhet inom Psykiatrin som bidrar med klientarbete, utbildning, handledning och utveckling av behandlingsmetodik. Målgruppen är i första hand Psykiatrins medarbetare men även andra verksamheter inom Hälso-och sjukvården. Gruppen består av 10 mycket kvalificerade medarbetare inklusive enhetschefen. Vi representerar ett brett spektra av kompetens inom behandlingsområdet, såsom Kognitiv och Dynamisk behandling samt KBT. Vi har även forskarkompetens som idag används främst för att utveckla Internetbehandling för depressioner. Vi finns i trevliga lokaler på Drottninggatan 38 i Örebro.

Arbetsuppgifter:
Vi erbjuder dig ett intressant uppdrag där du får möjlighet att vara med och påverka utvecklingen av psykoterapi och psykologisk behandling och arbeta i en miljö som präglas av öppenhet, mångfald och respekt. Vi hoppas att du, precis som vi, drivs av att skapa en bättre psykiatri för alla som bor och verkar i Region Örebro län.

Som chef i Region Örebro län arbetar du utifrån vår vision och värdegrund. Du leder utifrån angivna mål och följer upp resultat, samt har ett kommunikativt och utvecklingsinriktat ledarskap som befrämjar lärande.

Som enhetschef ansvarar du för enhetens kvalitet, ekonomi och personal. Du planerar, leder och utvecklar verksamheten utifrån de mål Region Örebro län satt upp. Ansvaret innefattar även arbete med LOV - Psykoterapi, det vill säga att bedöma och följa upp den valbara psykoterapin i Regionen. Den delen sker på 20% av arbetstiden och lokaliseras till Regionskansliet, Eklundavägen 11. Du är direkt underställd områdets utvecklingschef. Du representerar psykiatrin i Region Örebro län i olika samverkansorgan såväl internt i organisationer som externt. I arbete ingår klinisk tjänstgöring.

Tillsammans med utvecklingschefen har du det övergripande ansvaret för att initiera och leda utvecklingen av nödvändiga rutiner och metoder för verksamheten.

Kvalifikationer:
Du är legitimerad psykolog och psykoterapeut eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Ledarskapsförmåga och tidigare chefserfarenhet är ett krav. Önskvärt är handledarutbildning. Du har klinisk erfarenhet av psykoterapibehandling och klinisk handledning.

Vidareutbildning inom arbetsledning och administration är meriterande liksom kunskap om de lagstiftningar som styr verksamheten.

Vi söker dig som har en mycket god samarbetsförmåga och lätt för att skapa goda relationer. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift och ha en god förmåga att leda medarbetare. Du har en god självkännedom och är trygg i din ledarskaps- och arbetsgivarroll. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform:
Tillsvidare, heltid, dagtid inom Psykiatrin utifrån din grundprofession med ett tidsbegränsat chefsförordnande.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Erik Sjöberg, tf. områdeschef, 019-602 75 90.

Facklig företrädare
:
Caroline King, Akademikerförbundet SSR, 019-602 03 35. 
Pia Browall, Vision, 019-602 27 57.
Stefan Clifford, Kommunal, 019-602 14 85.
Åsa Krantz, Sveriges Psykologförbund, 0581-853 72, asa.krantz@regionorebrolan.se.
Ann-Sofie Gustavsson, Vårdförbundet, 0771-420 420.
Anna Öhrström, Örebro läns läkarförening, 070-787 14 10, anna.ohrstrom@regionorebrolan.se.


Hemsida:
www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:

2017-04-30.

Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och referensnummer till sökt tjänst. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Psykiatrin i Region Örebro län är en specialistverksamhet inom Hälso- och sjukvårdsförvaltningen som erbjuder vård när någon drabbas av psykisk ohälsa. Detta gör vi genom samverkan inom och mellan våra fem verksamhetsområden samt med patienter, närstående, brukarorganisationer och andra aktörer. Vi har en väl fungerande utbildningsmiljö för verksamhetsförlagd utbildning samt bidrar till utveckling av ny kompetens genom vår forskningsverksamhet. Tillsammans är vi drygt 900 medarbetare.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling.

Övrigt:
Då vi inom Psykiatrin värnar om våra patienter och värderar patientsäkerheten högt, kommer vi i samband med rekryteringen att begära utdrag ur misstanke- och belastningsregister från Rikspolisstyrelsen.

Mer att läsa om misstanke- och brottsregister finns i SFS 1999:1135 och SFS 1999:1134.

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


 


Visa annons som pdf