Sjukhusfysiker med inriktning strålterapi
Avdelning för sjukhusfysik
Örebro

Ärendenummer:
HoS:2017:1202

Om du är intresserad av ett utvecklande och varierande arbete med inriktning mot i första hand extern strålterapi så kan detta vara jobbet för dig.

Dina arbetsuppgifter inkluderar framför allt kliniskt/fysikaliskt arbete såsom bedömning av dosplaner, kvalitetskontroller av utrustning, patientspecifika kontroller, att medverka vid behandlingar och undersökningar, utbildning av strålbehandlingspersonal, med mera.

Till arbetsuppgifterna hör också att aktivt medverka i projekt inom metodutveckling och forskning tillsammans med övriga fysiker och sjukvårdspersonal. Detta innebär bland annat utveckling och optimering av befintliga och nya behandlingsmetoder.

Vi erbjuder individuell introduktionsutbildning anpassad efter din tidigare kompetens och erfarenhet. Därefter är fortbildning och kompetensutveckling något som vi tycker är viktigt och som vi strävar efter att erbjuda under hela yrkeslivet.

För extern strålterapi har vi tre Varian acceleratorer, en Philips Big Bore CT och dosplaneringssystem/OIS Eclipse/Aria från Varian. Inom kort kommer också upphandling av en MR till strålbehandlingen att inledas. Vi bedriver också en relativt omfattande verksamhet inom brachyterapi, för detta finns bland annat fyrat Elekta/Nucletron efterladdningsutrustningar. Universitetssjukhuset Örebro ingår också i Skandionsamarbetet för protonterapi. Detta innebär bland annat att vi skickar fysiker för rotationstjänstgöring på Skandionkliniken i Uppsala.

Kvalifikationer:

Legitimerad sjukhusfysiker. Tidigare erfarenhet av strålbehandling är meriterande. Specialistutbildning och forskningserfarenhet är meriterande men inget krav.

Du bör kunna uttrycka dig väl i tal och i skrift på svenska såväl som på engelska. Då tjänsten innebär nära samverkan med andra fysiker och klinisk personal läggs stor vikt vid personlig lämplighet såsom samarbets- och initiativförmåga samt förmåga att bidra till ett positivt arbetsklimat. Du bör också kunna arbeta självständigt och driva egna projekt.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning med heltidstjänstgöring.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Eva Norman, verksamhetschef
Telefon: 019-602 24 33 eller 070-532 24 33

Ulf Granlund, sektionsansvarig sjukhusfysiker
Telefon: 019-602 45 97

Facklig företrädare
:
Gordana Dzever

Telefon: 019-602 26 15

Hemsida:
www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:

2018-01-14

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Avdelningen för Sjukhusfysik ingår i område thorax, kärl och diagnostik. Avdelningen är indelad i två sektioner; sektionen för strålterapi där sju sjukhusfysiker arbetar och sektionen för diagnostik och strålskydd med fyra sjukhusfysiker, en MR-fysiker samt verksamhetschef. Vi ger strålningsfysikalisk service till Region Örebros tre sjukhus; Universitetssjukhuset Örebro, Karlskoga Lasarett och Lindesbergs Lasarett.

Som anställd inom Region Örebro så får du varje år ett friskvårdsbidrag. På sjukhuset finns det ett gym och tillgång till olika gruppträningspass.

Universitetssjukhuset Örebro är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda. På sjukhuset finns 550 vårdplatser och 3500 anställda.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling.

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

 


 


Visa annons som pdf