Sjukhusfysiker till Universitetssjukhuset Örebro
Örebro

Ärendenummer:
HoS:2019:381

Vi söker tre Sjukhusfysiker, en till sektionen för diagnostik och två till sektionen för strålbehandling.

Oavsett om du är legitimerad sjukhusfysiker med erfarenhet och vill vidareutveckla dig i en ny miljö, eller om du nyss eller inom kort får din legitimation, kan detta vara något för dig. Vi erbjuder en individuell introduktionsutbildning, möjlighet att ansluta sig till specialistutbildning och tror på vidareutbildning genom hela livet.


Arbetsuppgifter:
Inom diagnostiksektionen bedrivs idag sjukhusfysikaliskt arbete inom röntgen, nuklearmedicin och MR av sex sjukfysiker/MR-fysiker. Den sökta tjänsten är den sjunde i gruppen och tjänstens inriktning är röntgenverksamhet och strålskydd. Gruppens arbete innefattar samtliga sjukhusfysikaliska arbetsuppgifter inom området och fördelas sinsemellan bland annat beroende på intresse och tidigare erfarenheter. Arbetet innefattar till exempel kvalitetskontroller, undersökningsoptimering, undervisning, strålskyddsberäkningar, dosberäkningar, upphandling av ny utrustning samt implementering och tillämpning av gällande lagar och författningar. Verksamhet med röntgenutrustningar bedrivs inom Hälso- och sjukvården på samtliga tre sjukhus i regionen, både på röntgenkliniken och inom opererande verksamheter, dessutom ingår det sjukhusfysikaliska stödet till folktandvården i vårt uppdrag. Under de kommande åren kommer ett intensivt arbete med en ny akutverksamhet att bedrivas, vilket innefattar nyanskaffning och installation av utrustning samt flytt av en del av verksamheten till nya lokaler.

Inom strålterapisektionen arbetar idag sju sjukhusfysiker. Arbetsuppgifterna omfattar både extern strålterapi och brachyterapi. En av våra erfarna sjukhusfysiker inom brachyterapi kommer att gå i pension och en av våra erfarna fysiker inom extern strålbehandling ska ha en längre tids tjänstledighet. Vi ska därför tillsätta en tillsvidaretjänst och ett vikariat. Strålbehandlingsavdelningen på USÖ är utrustad med tre Varian acceleratorer, Philips CT och Eclipse/Aria informationssystem. Nyligen har upphandling av en MR till strålbehandlingsavdelningen inletts. Verksamheten inom brachyterapi är relativt omfattande och för detta finns fyra stycken Elekta/Nucletron efterladdningsutrustningar. USÖ ingår också i Skandionsamarbetet för protonterapi. Detta innebär bland annat att vi skickar fysiker för rotationstjänstgöring på Skandionkliniken i Uppsala. Arbetsuppgifterna inkluderar framför allt kliniskt/fysikaliskt arbete såsom dosplanering, kvalitetskontroller av utrustning, patientspecifika kontroller, att medverka vid behandlingar och undersökningar, utbildning av strålbehandlingspersonal mm. Till arbetsuppgifterna hör också att aktivt medverka i projekt inom metodutveckling och forskning tillsammans med övriga fysiker och sjukvårdspersonal. Detta innebär bl.a. utveckling och optimering av befintliga och nya behandlingsmetoder.

Kvalifikationer:
Då rollen som sjukhusfysiker kräver mycket kontakt med många olika personer inom olika yrkeskategorier och verksamheter läggs stor vikt vid god samarbetsförmåga och personlig lämplighet. Det är viktigt att kunna ta initiativ och att ha förmåga att driva sina arbetsuppgifter framåt. Tidigare arbetslivserfarenheter inom Sjukhusfysik och forskningserfarenhet är meriterande. Det är också viktigt för oss att du är engagerad och vill bidra till ett positivt arbetsklimat.

Anställningsform:
Tillsvidare och vikariat, heltid.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Karin Åberg, Sektionsledare diagnostik, 019-602 26 50

Ulf Granlund, Sektionsledare strålbehandling, 019-602 45 97

Eva Norrman, Verksamhetschef, 019-602 24 33, 070-532 24 33

Facklig företrädare
:
Gordana Dzever, 019-602 26 15

Hemsida: www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:

2019-05-06

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Avdelningen för Sjukhusfysik ingår i område thorax, kärl och diagnostik. Avdelningen är indelad i två sektioner; sektionen för strålterapi och sektionen för diagnostik och strålskydd. Vi ger strålningsfysikalisk service till Region Örebros tre sjukhus; Universitetssjukhuset Örebro, Karlskoga Lasarett och Lindesbergs Lasarett och tandvården.

Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är det personliga universitetssjukhuset med uppdrag att bedriva avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Som Sveriges yngsta universitetssjukhus är utvecklingen stark inom samtliga områden. Tillsammans med Örebro universitet bygger vi en modern akademi med kreativa miljöer för forskning och utveckling. Genom medvetet kvalitetsarbete utifrån patientens fokus kan vi erbjuda personlig sjukvård med hög kvalitet. Vi är stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda.

USÖ är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. USÖ vann i år tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin överbeläggningar och presterar mycket bra inom övriga fem kategorier. USÖ har ca 550 vårdplatser och är ett av landets sju universitetssjukhus. Det är också en av länets största arbetsplatser med mer än 3 500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


Visa annons som pdf