Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Allmänpsykiatrisk öppenvård

 

Hjälp med psykisk ohälsa på vårdcentralen

De allra flesta länsinvånare får hjälp på sin vårdcentral vid psykisk ohälsa. Vårdcentralen är oftast det första steget och därifrån kan man sedan få komma vidare till specialistvård inom psykiatrin om man behöver.

Länk till vårdcentralerna

Vad är Allmänpsykiatrisk öppenvård?

Hos oss finns psykiatrisk specialistvård. Den är till för dig som är vuxen och som har svårare psykiska problem eller psykisk sjukdom.

Hur söker man till Allmänpsykiatrisk öppenvård?

Du är välkommen att söka till oss genom att ringa vår telefonrådgivning. Du kan också komma till oss med hjälp av en remiss från någon annan vårdgivare, exempelvis en läkare på vårdcentralen.

I högerspalten hittar du länk till den mottagning som ligger närmast dig. Om du klickar på länken hittar du kontaktuppgifter. 

Vad kan vi hjälpa dig med?

Vi lyssnar och försöker begripa. Vi tar dig på allvar och respekterar dig.

Vi vägleder dig till rätt hjälp. Det kan vara hos oss på Allmänpsykiatrisk öppenvård, på vårdcentralen eller hos någon annan som ger vård. Om vi tillsammans kommer överens om att Allmänpsykiatrisk öppenvård kan ge dig den bästa hjälpen, får du kontakt med någon av våra behandlare som hjälper dig att hitta rätt vård.

Vården kan till exempel vara samtalsbehandling, läkemedelsbehandling och andra former av stöd. Du kan också få lära dig mer om hur du kan hålla dig frisk på egen hand, träna upp sådant du har svårt med och få annan rehabilitering.

Samverkan med andra

En viktig del i vårt arbete är samverkan med andra vårdgivare, till exempel vårdcentralerna och kommunens socialtjänst. Samarbetet med närstående ser vi som en naturlig del i behandlingsarbetet.

Läs mer om vad vi inom Allmänpsykiatrisk öppenvård kan hjälpa dig med


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 16 december 2016

Innehållsansvarig: Anna Berggren, verksamhetschef

Publicerad av Johan Lindqvist

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/allmanpsykiatrisk-oppenvard