Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Inomhusmiljö på tapeten i vår

En stor del av våra liv spenderas på jobbet, i hemmet, i skolan eller i andra inomhusmiljöer. Hur byggnaderna vi befinner oss i är byggda och hur de underhålls kan ha stor påverkan på hur vi mår. Därför anordnar Arbets- och miljömedicin i Örebro tillsammans med Swesiaq en heldag om inomhusmiljön vi lever i.


Enligt Folkhälsomyndigheten upplever 18 procent av den vuxna befolkningen att de har besvär som kan relateras till inomhusmiljön. Det är något som måste tas på allvar.

– Det finns mycket i vår inomhusmiljö som kan påverka oss utan att vi märker det eller tänker på det. Vissa personer är dessutom mer känsliga än andra. Det kan handla om fukt och mögel, ventilation, buller, temperatur och många andra faktorer, säger Anahita Keloushani som både är specialistläkare på Arbets- och miljömedicin i Örebro och medlem i styrelsen för Swesiaq.

Hur löser vi fuktproblemen?

– Vår konferens kommer bland annat att fokusera på fuktproblem i svenska byggnader och hälsoeffekter av dessa, samt vad Folkhälsomyndigheten gör för en bättre inomhusmiljö.
Passa på och anmäl dig så snart som möjligt, säger Anahita Keloushani.

Konferensen hålls på Universitetssjukhuset i Örebro den 25 mars. Konferensen anordnas i samarbete med Swesiaq, en ideell svensk förening som arbetar för att öka kunskaperna om inomhusmiljö och hälsa.

Jens Qvarngård


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 9 januari 2017

Innehållsansvarig: Håkan Westberg

Publicerad av Karin Stenström

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/amm/inomhusmiljodag