Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Förändrade rutiner på laboratoriet

Till dig som är kund hos laboratoriet på Arbets- och miljömedicin, Universitetssjukhuset Örebro.

Nytt digitalt system för bättre service

För att kunna fortsätta ge dig så bra service som möjligt tar vi nu steget att införa ett digitalt system för administrationen av laboratoriets verksamhet, ett s.k. LIMS (Laboratory Information Management System). Med systemet i drift kommer vi bland annat kunna ge dig tydligare besked om leverans av provtagningsmaterial, att vi fått dina prover och tidsram för rapportering av svar.

Stegvis införande

Införandet av systemet kommer att ske etappvis under det närmsta året och under denna tid kommer du som kund att mötas av olika utseenden på till exempel analysrapporter beroende på om den analys du beställt är införd i vårt nya system eller går i vårt nuvarande. Införandet kommer även innebära andra förändringar. Till exempel går vi över till elektroniska original för analysrapporter för prover som inte är personnummerbundna, vilket innebär att vi bara skickar dig ett elektroniskt dokument och ingen papperskopia.

Vi arbetar för att genomförandet ska ske så smidigt som möjligt för dig och ber om överseende med att de nya rutinerna inför stegvis.

Med vänlig hälsning,

Bernt Bergström
Laboratoriechef


 


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 10 november 2016

Innehållsansvarig: Kerstin Norman

Publicerad av Karin Stenström

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/amm/labrutiner