Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Egen vårdbegäran

- ny möjlighet att få kontakt med kliniken

För att öka tillgängligheten till vår mottagning och specialistsjukvård har vi på Arbets- och miljömedicin i Örebro beslutat att göra det möjligt för alla i Värmlands, Västmanlands, Södermanlands och Örebro län att söka hit på egen begäran. Patienter kan höra av sig direkt till kliniken om man har besvär som man misstänker beror på faktorer i arbets- eller omgivningsmiljön.

Hur går det till?

Du ringer till kliniken och får kontakt med en sjuksköterska som tar emot uppgifter avseende besvär, exponering, tidigare utredningar och undersökningar med mera. Ärendet bedöms sedan som andra inkomna remisser och du blir kontaktad för vidare handläggning.

Vi utreder miljörelaterade besvär

– Vi vet att det finns många anställda som inte har tillgång till företagshälsovård. Även om man har det så är det inte säkert att arbetsgivaren köpt in läkartjänster. Primärvårdens läkare kan också ha svårt att bedöma exponeringar i arbetslivet. Då kan det vara av stort värde att man trots det kan få sina arbets- eller miljörelaterade besvär utredda hos oss, säger Göte Mölleby, enhetschef på medicinska regionenheten vid kliniken.

Bild på en telefon 


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 20 mars 2018

Innehållsansvarig: Kerstin Norman

Publicerad av Jens Qvarngård

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/amm/remissfrihet

Om du har frågor, ring oss

Göte Mölleby
miljösjuksköterska
tel 019-602 24 71 
Annette Ericsson
miljösjuksköterska
tel 019-602 24 95