Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Lindesbergs lasarett

Vi är ett av Örebro läns tre akutsjukhus. Hos oss finns en vänlig och familjär atmosfär i kombination med effektivitet och stort kunnande.

  • New in Sweden
  • Synpunkter på vården
  • 1177 Vårdguiden

Medarbetare på akutmottagningen

Information från landstinget

 

Snart dags för sista etappen i akutbygget

Akutenbygget på Lindesbergs lasarett är inne på slutspurten. Till våren räknar man att kunna vara på plats helt och hållet i helt nya, toppmoderna lokaler.

Bygget, som smög igång hösten 2014, har utförts parallellt med ordinarie verksamhet. Men både personal och patienter har varit tålmodiga trots att de fått leva i en byggarbetsplats under längre tid.
Man märker redan fördelar.
- Helt klart är det ett lyft även om allt inte är färdigt än. Inte minst logistiskt är det smidigare redan nu, tycker ambulanssjuksköterskan Mikael Ahl.

Den bilden instämmer Benny Lekberg i. Han är biträdande avdelningschef för akuten och har varit verksamhetens ”spindel i nätet” under bygget.
- Logistiken och flödena har blivit betydligt bättre, och att ha fått till bättre säkerhet i och med den nya entrén känns riktigt bra, säger Lekberg.
- Det är också tydliga förbättringar i och med det nya väntrummet där vi numera också har ett separat barnväntrum, tillägger han.

Vecka tolv räknar man med att den nya akutmottagningen ska stå helt klar. Fram till dess får man dock både som patient och medarbetare räkna med vissa fortsatta störningar medan allt görs i ordning. Men den ordinarie akutverksamheten pågår som sagt utan inskränkningar även under bygget.

Kortare väntetider för ortopedpatienter

Ortopedkirurgiska kliniken i Region Örebro län har gjort en ambitiös satsning med att förbättra tillgängligheten för sina patienter.

Information på 1177 om Patientlagen

Patientlagen ger dig större möjligheter att påverka din vård. På www.1177.se/patientlagen finns sådant du behöver veta för att söka vård.

Vård

Hitta rätt

Tjänster

E-tjänster

Via våra e-tjänster kan du bland annat:

  • Av- och omboka tid
  • Förnya recept
  • Kontakta oss