Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Forskning i Region Örebro län

Den medicinska forskningen har hög prioritet inom Region Örebro län. Vår forskning byggs upp tillsammans med Örebro universitet för att utveckla universitetssjukvården.

Information från landstinget

Mer individanpassad rehabilitering efter stroke

Årligen drabbas cirka 30 000 personer av stroke. Det är vanligt att få nedsatt balans och gångfunktion efter en stroke. Forskning från Region Örebro län visar att det är viktigt att fråga patienten hur den upplever sin balans efter en stroke. Rehabiliteringen kan då bli mer individanpassad.

Läs mer om Mialinn Arvidsson Lindvalls forskning

Alla kvinnor behöver inte strålbehandling efter bröstcancer

Vissa kvinnor som har drabbats av bröstcancer behöver inte strålbehandling efter bröstbevarande kirurgi. Det visar forskning inom Region Örebro län och resultatet presenteras i en avhandling. De kvinnor som däremot behöver strålbehandling erbjuds en unik strålbehandlingsmetod vid kirurgiska kliniken på Universitetssjukhuset Örebro.

Läs mer om Åsa Wickbergs forskning

Stentar i förträngda kranskärl hjälper vid kranskärlssjukdom

Det är viktigt med en röntgenundersökning av blodkärlen hos de patienter som har symtom och tecken på syrebrist i hjärtat. I vissa fall behöver man behandla kranskärl med signifikanta förträngningar. Resultaten har presenterats i den högt ansedda medicinska tidskriften New England Journal of Medicine. Överläkare Ole Fröbert är medförfattare i artikeln och han är verksam inom Region Örebro län.

Läs mer om Ole Fröberts forskning

För dig som vill läsa mer om forskningsnyheter


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 18 september 2018

Innehållsansvarig: Mats G Karlsson

Publicerad av Catrine Haglund