Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Forskning i Region Örebro län

Den medicinska forskningen har hög prioritet inom Region Örebro län. Vår forskning byggs upp tillsammans med Örebro universitet för att utveckla universitetssjukvården.

Information från landstinget

Universitetssjukhuset Örebro är bäst bland landets universitetssjukhus i AT-rankingen

Sveriges Yngre Läkares Förening (SYLF) mäter årligen allmäntjänstgöringens kvalité på landets sjukhus. Enkäten granskar bland annat handledning, arbetsmiljö och det kollegiala stödet. Inom Region Örebro län var det 47 AT-läkare som ingick i enkätundersökningen.

Läs mer om enkätundersökningen

Mer individanpassad rehabilitering efter stroke

Årligen drabbas cirka 30 000 personer av stroke. Det är vanligt att få nedsatt balans och gångfunktion efter en stroke. Forskning från Region Örebro län visar att det är viktigt att fråga patienten hur den upplever sin balans efter en stroke. Rehabiliteringen kan då bli mer individanpassad.

Läs mer om Mialinn Arvidsson Lindvalls forskning

Alla kvinnor behöver inte strålbehandling efter bröstcancer

Vissa kvinnor som har drabbats av bröstcancer behöver inte strålbehandling efter bröstbevarande kirurgi. Det visar forskning inom Region Örebro län och resultatet presenteras i en avhandling. De kvinnor som däremot behöver strålbehandling erbjuds en unik strålbehandlingsmetod vid kirurgiska kliniken på Universitetssjukhuset Örebro.

Läs mer om Åsa Wickbergs forskning


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 19 september 2018

Innehållsansvarig: Mats G Karlsson

Publicerad av Elin Abelson