Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Forskning i Region Örebro län

Den medicinska forskningen har hög prioritet inom Region Örebro län. Vår forskning byggs upp tillsammans med Örebro universitet för att utveckla universitetssjukvården.

Information från landstinget

Klarlagt samband mellan låg stresstolerans och rökning

Finns det något samband mellan psykisk stress, stresstolerans och risken att drabbas av cancer? Forskning från Region Örebro län visar att låg stresstolerans hos unga män kan innebära en ökad risk för riskbruk av alkohol och droganvändning senare i livet. Resultaten visar även att låg stresstolerans hos unga kan medföra en sex gånger ökad risk att bli rökare i vuxen ålder.

Läs mer om Beatrice Kennedys forskning

4,3 miljoner till elva forskningsprojekt inom Region Örebro län

Forskare inom Region Örebro län har fått 4,3 miljoner från Regionala forskningsrådet i Uppsala-Örebroregionen. Forskningsprojekten kommer att handla om bland annat klinisk forskning inom ADHD, kirurgi av hörntänder, multipel skleros (MS), graviditetsdiabetes och vattendans för personer med flerfunktionsnedsättning.

Läs mer om forskningen

Förmaksflimmer vid kranskärlsoperation ökar risken för framtida hjärninfarkt

Forskning vid Region Örebro län visar att patienter som drabbas av förmaksflimmer i samband med hjärtoperation har åtta gånger högre risk att få det i framtiden. Hjärninfarkt, hjärtsvikt och för tidig bortgång är starkt associerade med förmaksflimmer.

Läs mer om Espen Fengsruds forskning


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 26 februari 2018

Innehållsansvarig: Mats G Karlsson

Publicerad av Elin Abelson