Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Hållbara måltider i Örebro län

Projektet Hållbara måltider i Örebro län har syftat till att utveckla, testa och sprida metoder för lustfyllda måltider och hållbar måltidsplanering inom offentliga kök.

Våra kokböcker

Våra bästa vegetariska recept för offentliga kök Våra bästa hållbara recept för offentliga kök

Ladda ner våra kokböcker:

Slutkonferens

I maj hölls projektets slutkonferens. Material därifrån kommer att publiceras på denna sida.

Projektets uppbyggnad

Projektet har byggt på fem heldagars kompetensutvecklingsträffar, hemuppgifter däremellan samt kollegialt utbyte.

Mål och syfte

Projektet ska på lång sikt bidra till ännu mer attraktiva, lustfyllda och hållbara måltider genom bland annat:

  • ökad andel ekologiska livsmedel
  • ökad andel säsongsanpassade livsmedel
  • ökad andel vegetabilier och minskad andel kött
  • minskad mängd matsvinn

Deltagare

Cirka 50 deltagare från 28 olika offentliga kök  i länet har deltagit i projektet. Deltagarna har varit kostpersonal (till exempel kostchefer, kökschefer, kockar, kokerskor som serverar måltider) och gäster. De har funnits inom förskola-skola eller vård och omsorg.

Kommunerna som deltog under 2015 var Nora, Ljusnarsberg, Askersund, Hallsberg, Kumla, Lekeberg och Örebro. Utöver dessa deltog även måltidspersonal från sjukhuskök inom Region Örebro län.

Finansiering

Finansieringen kom från Region Örebro län samt de kommuner som deltog.

 


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 25 augusti 2016

Innehållsansvarig: Marie Nybäck

Publicerad av Peter Ranki

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/hallbaramaltider