Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Josef - filmtävling för unga

Josef 2016 logotyp

Josef är en filmtävling och regional uttagning till Novemberfestivalen i Trollhättan.  Filmare i åldern 16-26 år som bor, jobbar eller tillfälligt studerar i Örebroregionen kan kvalificera sig till Novemberfestivalen via denna uttagning.

2017 års Josef arrangeras i samarbete med Örebro Filmförening/Live at Heart International Film Festival.

Viktiga datum 2017
Anmälan och inlämning av filmbidrag senast: Fredag 11 augusti
Visning och prisutdelning: Lördag 26 augusti
Filmpasset visas därefter ytterligare en gång under Live At Heart Filmfestivalen.

Live At Heart Internationella Kortfilmstävling
Vill du även deltaga i Live At Hearts Internationella Kortfilmstävling som går av stapeln under festivalveckan så kan du anmäla dig till det genom att bocka i det i din Josef-anmälan. 

Regler i korthet

Kompletta regler finns på Novemberfestivalens webbplats.

 • Filmens regissör ska vara mellan 16 och 26 år vid tidpunkten för filmens färdigställande. Filmen kommer att tävla i någon av klasserna "Mellanvikt" (16-19 år) eller "Tungvikt" (20-26 år). Om filmen har flera regissörer är det åldern på den äldsta som räknas.
 • Filmer som deltar i en uttagningsfestival skickas till den region där filmaren bor, jobbar eller tillfälligt studerar.
 • Filmen får inte ha deltagit i Novemberfestivalen eller anmälts till någon regional uttagning till Novemberfestivalen i år eller tidigare år.
 • Filmen ska vara producerad under de senaste två kalenderåren. Det vill säga filmen ska ha färdigställts i år eller förra året. Äldre filmer än så får ej delta i tävlingen.
 • Filmen får vara max 15 minuter. Tidsangivelsen måste vara exakt, inklusive för- och eftertexter och eventuella vinjetter. Övriga tekniska specifikationer anges nedan.
 • Filmaren ansvarar för innehållet i filmen. Obs! Detta innebär att filmaren skall säkerställa att denne har rätt att till exempel använda samtlig musik, alla bilder och alla filmklipp i filmen och kunna visa hur detta säkerställts. Regelbrott leder till diskvalificering.

Filmanmälan

 • Du anmäler din film till Josef via anmälningsformuläret på denna webbplats. När anmälan är öppen finns anmälningsformulär i en länk till höger -->
 • Filmen skickar du sedan till jerry.eriksson[a]regionorebrolan.se lämpligen via någon fildelningstjänst såsom Sprend, eller via en länk till din film på till exempel Dropbox eller Google Drive.
  Döp filen till "Filmens titel_Regissörens namn".
 • För bästa kvalitet bör filmfilerna renderas enligt en teknisk specifikation som finns att läsa i de kompletta reglerna på Novemberfestivalens webbplats.
 • Spara originalet på datorn om det måste renderas ut på nytt, i den händelse vi skulle få svårt att hantera just ditt inlämnade format.

 


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 24 mars 2017

Innehållsansvarig: Jerry Eriksson

Publicerad av Jerry Eriksson

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/josef

Kontakt

Jerry Eriksson
Utvecklingsledare - film
019-602 72 59
0705-28 38 00

E-post (för Sprend etc):
jerry.eriksson[a]regionorebrolan.se

Anmälan Josef 2017