Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Josef - filmtävling för unga

Josef 2016 logotyp

Josef är en filmtävling och regional uttagning till Novemberfestivalen i Trollhättan.  Filmare i åldern 16-26 år som bor, jobbar eller tillfälligt studerar i Örebroregionen kan kvalificera sig till Novemberfestivalen via denna uttagning.

2016 års Josef arrangeras i samarbete med Örebro Filmfestival/Live at Heart International Film Festival.

Viktiga datum 2016:
Anmälan och inlämning av filmbidrag senast: 15 augusti
Visning och prisutdelning: Fredag 26 augusti kl 17.00 på Bio Roxy i Örebro

NYTT SPECIALPRIS 2016!
Förutom vinster i de båda tävlingsklasserna väljs en av tävlingsfilmerna ut för visning och deltagande i Live at Heart International Film Festivals Kortfilmstävling som går av stapeln senare under festivalveckan.

Regler i korthet

Kompletta regler finns på Novemberfestivalens webbplats.

  • Filmens regissör ska vara mellan 16 och 26 år vid tidpunkten för filmens färdigställande. Filmen kommer att tävla i någon av klasserna "Mellanvikt" (16-19 år) eller "Tungvikt" (20-26 år). Om filmen har flera regissörer är det åldern på den äldsta som räknas.
  • Filmer som deltar i en uttagningsfestival skickas till den region där filmaren bor, jobbar eller tillfälligt studerar.
  • Filmen får inte ha deltagit i Novemberfestivalen eller anmälts till någon regional uttagning till Novemberfestivalen i år eller tidigare år.
  • Filmen ska vara producerad under de senaste två kalenderåren. Det vill säga filmen ska ha färdigställts i år eller förra året. Äldre filmer än så får ej delta i tävlingen.
  • Filmen får vara max 15 minuter. Tidsangivelsen måste vara exakt, inklusive för- och eftertexter och eventuella vinjetter. Övriga tekniska specifikationer anges nedan.
  • Filmaren ansvarar för innehållet i filmen. Obs! Detta innebär att filmaren skall säkerställa att denne har rätt att till exempel använda samtlig musik, alla bilder och alla filmklipp i filmen och kunna visa hur detta säkerställts. Regelbrott leder till diskvalificering.

Filmanmälan

  • Vi tar bara emot bidrag som filmfiler, antingen via internet (till exempel Sprend), USB-minne eller som en bränd fil på DVD-rom. Vi tar inte längre emot bidrag på DV-band.
  • Endast EN (1) film per USB/DVD, märkt med filmens titel.
  • Filmfilerna ska lämnas in enligt en teknisk specifikation som finns att läsa i de kompletta reglerna på Novemberfestivalens webbplats.
  • Förutom filmen ska även ett anmälningsformulär skickas in. När anmälan är öppen finns anmälningsformulär i en länk till höger -->.

Det är den version av filmen som tagits ut under regionuttagningen som sedan tävlar under Novemberfestivalen. Det är alltså inte möjligt att skicka in en ny version av filmen till Novemberfestivalen. Var därför noga med att skicka bästa möjliga filmfil till din uttagning.

Spara gärna originalet på datorn i den händelse vi skulle få svårt att hantera just ditt inlämnade format.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 19 april 2016

Innehållsansvarig: Jerry Eriksson

Publicerad av Jerry Eriksson

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/josef

Kontakt

Jerry Eriksson
Utvecklingsledare - film
019-602 72 59
0705-28 38 00

E-post (för Sprend etc):
jerry.eriksson[a]regionorebrolan.se

Postadress (för DVD/USB):
Region Örebro län
Ledningskansliet - kultur/film
Box 1613
701 16 Örebro

Anmälan Josef 2016