Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Lindesbergs lasarett

Vi är ett av Örebro läns tre akutsjukhus. Hos oss finns en vänlig och familjär atmosfär i kombination med effektivitet och stort kunnande.

  • New in Sweden
  • 1177 Vårdguiden
  • Synpunkter på vården

Medarbetare på akutmottagningen

Information från landstinget


Gemensam satsning för ett stärkt föräldraskap

I höst genomför Region Örebro län tillsammans med Hällefors, Nora, Ljusnarsbergs och Lindesbergs kommuner gruppträffar om föräldrastöd för småbarnsföräldrar. Satsningen är en del i samverkan för psykisk hälsa-arbetet i den norra länsdelen.
Hur är man en god förebild för sitt barn? Går det att förebygga konflikter i familjen? Och hur ska man hantera den stress och ilska som ibland uppstår när man lever tillsammans? Om bland annat detta kommer det handla vid gruppträffarna.
Läs mer om föräldrastödsutbildningen och hur du anmäler dig på respektive kommuns hemsida.


Ny mässa sätter fokus på aktivt och hälsosamt åldrande

Onsdagen den 3 oktober sätts den seniora befolkningen i fokus på Lindesberg arena. Då genomförs för första gången Lindesbergs Seniormässa.
Mässan är ett samarrangemang mellan Region Örebro län, Lindesbergs kommun, organisationer och föreningar med stöd av Sparbankstiftelsen Bergslagen.


Förlossningen vid Karlskoga lasarett

Förlossningen vid Karlskoga lasarett öppnar åter måndag 27 augusti kl. 8.00.Vårdcentrum håller tidsplanen

Bygget av vårdcentrum och lägenheter i kvarteret Bulten i centrala Lindesberg går enligt plan. I september nästa år ska allt vara färdigt att börja flytta in i.


Medicinsk yoga för cancerpatienter till hösten

Medicinsk yoga har i studier visats vara en lämplig rehabiliteringsåtgärd, för att minska cancerrelaterade besvär som sömnsvårigheter, trötthet och sänkt livskvalitet hos personer med cancer. (Cochrane 2017)
I september drar grupper i medicinsk yoga igång vid Lindesbergs lasarett.


Vårdsamordnarna ökar patientens trygghet

Ledtiderna mellan sluten vård på sjukhus och vård och omsorg i hemmet eller i särskilt boende har förkortats, och samverkan mellan olika huvudmän har ökat. Dessutom känner sig patienterna tryggare till följd av kommunernas och sjukvårdens ökade samverkan.


Specialistutbildningar förbättrar vården i länet

Behovet av specialistutbildade sjuksköterskor är stort och Region Örebro län erbjuder alla sjuksköterskor som jobbat ett år inom organisationen att söka vidareutbildning med full lön.


Nya patientavgifter från den 1 januari 2018

Avgifterna för besök inom hälso- och sjukvården höjs. Besök hos läkare blir 30 kronor dyrare och andra besök blir 20 kronor dyrare. Högkostnadsskyddet är fortfarande 900 kronor och besöken i hälso- och sjukvården fortsätter att vara kostnadsfria för dig under 25 år och över 85 år.

Information på 1177 om Patientlagen

Patientlagen ger dig större möjligheter att påverka din vård. På www.1177.se/patientlagen finns sådant du behöver veta för att söka vård.

Vård

Hitta rätt

Tjänster

E-tjänster

Via våra e-tjänster kan du bland annat:

  • Av- och omboka tid
  • Förnya recept
  • Kontakta oss