Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Lindesbergs lasarett

Vi är ett av Örebro läns tre akutsjukhus. Hos oss finns en vänlig och familjär atmosfär i kombination med effektivitet och stort kunnande.

  • New in Sweden
  • 1177 Vårdguiden
  • Synpunkter på vården
Medarbetare på anestesi- och intensivvårdskliniken

Välkommen till Lindesbergs lasarett

Information från landstinget

Sommarstängt på avdelning Q på Karlskoga lasarett

Planerad sommarsamverkan sker som tidigare planerat och hela avdelning Q är stängd från och med lördagen den 15 juni 12.00.
All slutenvård inom förlossning-, BB- och gynekologi i Region Örebro län är förlagd till USÖ under sommaren. Kvinnomottagning, specialistmödravård och ultraljudsverksamhet i Karlskoga har öppet som vanligt och påverkas inte av stängningen.

Avdelning Q, förutom förlossningen, öppnar igen måndagen den 26 augusti 08.00.

Anledningen till varför förlossningen inte öppnar efter sommaren är att det inte går att garantera en patientsäker vård för akut sjuka nyfödda barn som föds på förlossningen på Karlskoga lasarett. Läs mer


Alkohol och rökning i samband med operation

Dina levandsvanor kan påverka ditt operationsresultat. Om du avstår från alkohol och rökning minskar risken för komplikationer.


Nyheter inom hälso- och sjukvården från 1 januari 2019

Från den första januari 2019 höjs högkostnadsskyddet till 1150 kronor, och vårdgarantin förstärks inom primärvården.


Vaccination mot TBE (1177.se)

Fästingburen hjärninflammation, TBE, sprids med fästingar. TBE-viruset finns på många håll i Sverige, främst i södra delen. Vaccination rekommenderas om du ska vistas i riskområden.


Vårdcentrum håller tidsplanen

Bygget av vårdcentrum och lägenheter i kvarteret Bulten i centrala Lindesberg går enligt plan. I september nästa år ska allt vara färdigt att börja flytta in i.


Vårdsamordnarna ökar patientens trygghet

Ledtiderna mellan sluten vård på sjukhus och vård och omsorg i hemmet eller i särskilt boende har förkortats, och samverkan mellan olika huvudmän har ökat. Dessutom känner sig patienterna tryggare till följd av kommunernas och sjukvårdens ökade samverkan.


Specialistutbildningar förbättrar vården i länet

Behovet av specialistutbildade sjuksköterskor är stort och Region Örebro län erbjuder alla sjuksköterskor som jobbat ett år inom organisationen att söka vidareutbildning med full lön.


Nya patientavgifter från den 1 januari 2018

Avgifterna för besök inom hälso- och sjukvården höjs. Besök hos läkare blir 30 kronor dyrare och andra besök blir 20 kronor dyrare. Högkostnadsskyddet är fortfarande 900 kronor och besöken i hälso- och sjukvården fortsätter att vara kostnadsfria för dig under 25 år och över 85 år.

Information på 1177 om Patientlagen

Patientlagen ger dig större möjligheter att påverka din vård. På www.1177.se/patientlagen finns sådant du behöver veta för att söka vård.

Vård

Hitta rätt

Tjänster

E-tjänster

Via våra e-tjänster kan du bland annat:

  • Av- och omboka tid
  • Förnya recept
  • Kontakta oss