Du är på Region Örebro läns webbplats.
Läs om hälsa och sjukdomar och var du kan hitta vård. Logga in för att läsa din journal och göra dina vårdärenden.
Här hittar personal inom vård och omsorg relevant vårdrelaterad information, regionala riktlinjer, rutiner och styrande dokument.
Region Örebro läns webbplats för dig som arbetar med regional utveckling i Örebro län.
Ring vår växel 019 - 602 10 00
019 - 602 10 00
Inkommande e-post till regionen@regionorebrolan.se tas emot av registrator vid det centrala diariet.
Därför kan vi inte svara på frågor om:
Vi kan inte garantera säkerheten för e-post, skicka därför aldrig konfidentiella uppgifter via e-post utan använd istället tjänsten 1177 Vårdguidens e-tjänster där du kan nå vården.
Information som sänds med e-post hanteras enligt samma offentlighets- och sekretessregler som för post via brev. Det betyder att de handlingar som kommer in är allmänna och diarieförs enligt gällande regler och bevaras för framtiden.
regionen@regionorebrolan.se
Region Örebro länBox 1613701 16 Örebro
Eklundavägen 1702 17 Örebro
En del barn och ungdomar har sjukdomar som gör att de har svårare att lära sig och förstå saker.De kan ha svårare att röra sig eller ha sämre syn eller hörsel.Det kallas att ha en funktions-nedsättning.
Barn och ungdomar med en eller flera sådana sjukdomar som inte går överbehöver extra mycket träning och stödunder längre tid och med hjälp av olika personer.De kan behöva lära sig olika saker eller få ett eller flera hjälpmedel.De kan behöva hjälp både i vardagen och lite mer speciellt stödoch från flera olika verksamheter som jobbar tillsammans för att det ska bli bra.
På Barn- och ungdomshabiliteringen får barn och ungdomar behandling, träning och stöd.Hela familjen till barnet får stöd och hjälp.
Vi jobbar i olika grupper beroende på vart ni bor.Gruppen som kallas team följer ditt barn och er familj medan ditt barn växer upp.Det finns team i Hallsberg, Karlskoga, Nora och Örebro.
Tillsammans med familjen gör vi en plan med mål och bestämmer vem som ska göra vad.Det kallas en Individuell habiliteringsplan (IHP).
Det finns också två olika grupper/team som jobbar i hela länet.
Det är:
Hos oss kan barn och ungdomar få hjälp med många olika saker av olika personer.En del hjälp går att få direkt och för en del saker behövs en remiss. Det får du från ditt team.
Barn och ungdomar som vill komma till ossska ha gjort en utredning som visar att de har en funktions-nedsättning.Det kan de göra till exempel på vårdcentralen.
Det går också att lämna in en egen vårdbegäran.Då ska du skicka med ett papper med utredningen.
Klicka här för att komma till en sida om egen vårdbegäran.(Den är inte på lättläst svenska).Egen vårdbegäran - 1177 Vårdguiden
Måndag-Fredag 10:00-12:00
Måndag-Torsdag 08:00-16:30
Fredagar 08:00-15:00