Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen att söka AT-läkartjänst i Region Örebro län

I rätt miljö är det lätt att växa

Ge din karriär en flygande start! Region Örebro län ligger i täten när det gäller modern AT och ST. Vi erbjuder dig en expansiv miljö där utbildning och utveckling uppmuntras. AT i Region Örebro län är ett val för framtiden.

Möt oss i vår monter vid MSF’s arbetsmarknadskvällar och hör mer om vad vi har att erbjuda!

Vi arbetar målmedvetet för att kunna erbjuda Dig en allmäntjänstgöring av högsta kvalitet.  Vi erbjuder ett väl genomarbetat program som bland annat innehåller:

  • tjänstgöring enbart på SPUR-inspekterade enheter
  • särskilda AT-block med inriktning mot forskning
  • fortlöpande kvalitetsuppföljning av utbildningen
  • länsgemensam omfattande introduktion
  • seminarieprogram speciellt riktade till AT-läkare utifrån målbeskrivningens krav
  • personlig handledare på varje placering och övergripande studierektorer som huvudhandledare.
  • teoretisk utbildning och studietid under varje tjänstgöringsavsnitt
  • möjlighet att under AT gå Örebro Universitets basgruppshandledarutbildning och vara basgruppshandledare

Universitetssjukhuset Örebro, Karlskoga lasarett och Lindesbergs lasarett

Region Örebro län anställer i nuläget ca 25 stycken AT-läkare varje halvår. AT-blocken omfattar 21 månader och startar första veckan i mars och första veckan i september. 

Du gör Din AT med bas på något av Örebro läns tre sjukhus – i Örebro, Karlskoga eller Lindesberg.  Respektive sjukhus genomför sin egen rekryteringsprocess. Ytterligare information om AT-block vid respektive sjukhus och tjänstgöringens olika delar hittar Du via länkarna i vänsterspalten. 

Ett län med stora möjligheter

För den fortsatta kompetensutvecklingen efter AT erbjuder länet stora möjligheter. Region Örebro län har en unik verksamhet med startseminarier för ST-läkare och deras handledare där grunden läggs för en målstyrd ST av hög kvalitet. Nu möter vi utmaningarna i den nya ST-förordningen SOSFS 2015:8 med en handlingsplan för ST som borgar för struktur och processtänkande samt ger metoder för utvärdering och uppföljning. En uppdatering av handlingsplanen pågår. Vi erbjuder också ett omfattande internt utbildningsprogram som tillgodoser ST-läkarens behov inom kompetensområdena ledarskap, kommunikation, vetenskaplighet och kvalitetsarbete. 2016 kommer 7 stycken forskar-ST att tillsättas. Läs mer om ST i Region Örebro län. 
 
Slutligen - naturen och friluftslivet har mycket att erbjuda i Örebro län. Här finns närheten till Kilsbergen, Hjälmaren, vattendragen i Bergslagen och Tivedens djupa skogar. Det finns många vandringsleder och över hundra spännande naturreservat. Läs mer om fördelarna med att bo i Örebro län och Region Örebro län som arbetsgivare.

Välkommen med din ansökan!


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 29 augusti 2018

Innehållsansvarig: Rebecca Borg

Publicerad av Maria Kanervisto

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/at