Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Pris till bästa kliniska handledare 2018

Jonatan Regander har utsetts till bästa kliniska handledare av studenter på läkarprogrammet. Han har fått priset i sin roll som pedagogisk AT-läkare på Universitetssjukhuset Örebro. ”Diskussioner kring etik och vetenskap fördes mellan Jonatan och andra läkare, och man blev alltid inkluderad i deras tankesätt” står det i motiveringen.

Läkarstudenter på Örebro universitet nominerar årligen den bästa handledaren under deras kliniska placering via Sveriges Läkarförbund Student Örebro. Det är ett pris som vill uppmärksamma god klinisk handledning.

Motiveringen för bästa kliniska handledare

"Under min tid på kirurgen bjöd Jonatan ivrigt ner mig till akutmottagningen där jag fick se snabba bukhandläggningar, fantastiska anamnestagningar, proffsigt utförda prioriteringar på larm och mycket, mycket mer. Diskussioner kring etik och vetenskap fördes mellan Jonatan och andra läkare, och man blev alltid inkluderad i deras tankesätt. Under prekliniska placeringar blir man lätt exkluderad från de flesta diskussioner och därmed lär man sig inte allt man hade möjligheten till, men detta var inget problem bredvid Jonatan.

Tvärtom sporrar Jonatan intresset för specialiten och skapar en positiv spiraleffekt hos studenterna som lever kvar. Det är simpla små saker som är viktiga med bra handledarskap; att bjuda med på fika, ställa frågor som stimulerar äkta engagemang, att alltid erbjuda en att ta status och anamnes på patienten utan att anta att jag inte vill eller kan.

Genom den här nomineringen är förhoppningen att fler framtida handledare engagerar sig i varje student och tar tillfället i akt att bjuda in till specialiten likt Jonatan. Att de kommer ihåg att intresse finns hos alla, det är bara en fråga om att väcka det!

Förhoppningsvis får fler studenter träffa Jonatan och lära sig dessa viktiga nyckeldelar i vårt framtida läkaryrke och själva bli lika bra kliniska handledare i framtiden. Tack Jonatan för att du lägger grund för detta!"


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 8 januari 2019

Innehållsansvarig: Elin Abelson

Publicerad av Elin Abelson