Avdelningen för kliniska prövningar (AKP)

CRS, Clinical Research Support

Avdelningen för kliniska prövningar - AKP

AKP:s tjänster omfattar allt från större till mindre uppdrag inom kliniska studier. Vi erbjuder support och samarbete internt inom Region Örebro län samt externt till läkemedelsindustrin. Här kan du läsa mer om AKP.

Studiedeltagare
Är du intresserad av att delta i en forskningsstudie? Här kan du läsa mer om vad det innebär att vara studiedeltagare.

Studier
Se vilka studier som vi söker deltagare till samt hur du går tillväga för att anmäla intresse.

Forskare
AKP är en supportenhet för klinisk forskning inom RÖL. Här kan du läsa mer om vad vi kan hjälpa till med.

Utbildning
AKP anordnar olika utbildningar gällande kliniska prövningar, tryck här för aktuella utbildningar och mer information.

Företag
AKP är en forskningsenhet som ska underlätta genomförandet av kliniska studier inom Region Örebro län, tryck här för mer information och kontakt.

Här hittar du information om AKP och hur du hittar hit.

Sidan granskades den 15 maj 2019

Innehållsansvarig: Jill Kjellberg Eriksson

Publicerad av Ida Gustavsson

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/akp

Kontakta AKP

Avdelningen för kliniska prövningar, AKP
S-huset
Universitetssjukhuset Örebro
701 85 Örebro

e-post till AKP

Jill Kjellberg Eriksson
Avdelningschef
Mobil 072-141 00 95

Aktuellt
2-dagarsutbildning i kliniska prövningar med GCP hålls nästa gång 16-17 oktober 2019 Anmälan görs här!

Den 1 februari 2012 trädde Läkemedelsverkets föreskrift om kliniska läkemedelsprövningar på människor i kraft, LVFS 2011:19. Mer att läsa finns i vägledningen till dokumentet.

Avdelningen för kliniska prövningar hette tidigare CRS.