Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Kliniskt forskningslaboratorium

Kliniskt forskningslaboratorium (KFL) är en verksamhet med syfte att erbjuda laborativt stöd inom klinisk experimentell forskning. Verksamheten bedrivs i Campus USÖ där vi samnyttjar lokaler och utrustning med forskargrupper vid Örebro

Vår roll är att utföra, anpassa och utveckla metoder för att kunna utföra relevanta analyser på patientmaterial och cellinjer. Vi har metoder uppsatta för att kunna utföra analyser från DNA till cellnivå samt utföra in vitro-försök. Om så önskas kan vi hjälpa till med omhändertagande, förvaring och registrering av prover till biobank inom ramen för forskningsprojekt där syftet är insamling av prover för senare analys.

Du som forskar kan ansöka om resursstöd vid KFL. Omfattningen av vårt stöd inom projektet kan vara begränsat till att vi utför önskad analys eller vara mer omfattande under hela processen från frågeställning till färdig vetenskaplig publikation. Det finns även möjlighet för dig som forskar att utföra laboratoriemoment själv.

Vi hjälper också till med kostnadsberäkningar och författande av text till ansökningar om forskningsfinansiering avseende laborativa analysmetoder.

Du som forskar är välkommen med idéer om större eller mindre projekt.

Vi är på plats måndag till fredag under kontorstid.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 19 juni 2018

Innehållsansvarig: Seta Kurt

Publicerad av Elin Abelson

Kontakta KFL

Kliniskt forskningslaboratorium,
Campus USÖ plan 3
Universitetssjukhuset Örebro
701 85 Örebro

Besöksadress:
Kliniskt forskningslaboratorium,
Campus USÖ plan 3
Södra Grev Rosengatan 30
703 62 Örebro

Telefon: 019-602 66 63
E-post till KFL

Elisabet Tina
Avdelningschef
Telefon: 019-602 66 67