Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Artikel utnämnd till årets artikel

Artikeln "Accelerometer-Assessed Physical Activity and Sedentary Time in Youth With Disabilities" har blivit utnämnd till årets artikel av tidskriften APAQ.

UFC vill uppmärksamma en mycket glädjande nyhet nämligen att artikeln "Accelerometer-Assessed Physical Activity and Sedentary Time in Youth With Disabilities" har blivit utnämnd till årets (2018) artikel av den välrenommerade tidskriften Adapted Physical Activity Quarterly (APAQ). 

Artikelns författare är Karin Lobenius-Palmér, Birgitta Sjöqvist, Anita Hurtig-Wennlöf, samt Lars-Olov Lundqvist.

I studien har barns fysiska aktivitet kartlagts, mätning har gjort med hjälp av en accelerometer. Resultaten från studien visar att ungdomar med funktionsnedsättning inte är tillräckligt fysiskt aktiva och är mycket stillasittande, vilket innebär att de riskerar få dålig hälsa. Detta anmodar utvecklingen av olika strategier och interventioner som syftar till att öka den fysiska aktiviteten och/eller minska stillasittandet. Dessa åtgärder bör omfatta alla ungdomar med funktionsnedsättning. Som framgår av de aktuella studieresultaten bör åtgärderna emellertid också riktas specifikt till ungdomar med ASD, kvinnor samt både yngre och äldre individer för att motverka en åldersrelaterad nedgång i fysisk aktivitet.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 28 mars 2019

Innehållsansvarig: Kristina Arnrup

Publicerad av Daniel Pichler