Ny hälsoekonom

Linda Ryen är ny hälsoekonom och forskningshandledare på UFC.

Universitetssjukvårdens forskningscentrum stärker sin hälsoekonomiska kompetens med rekryteringen av Linda Ryen.

Linda kommer närmast från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, där hon varit samhällsekonom och analytiker. Hon disputerade förra året i hälsoekonomi vid Sahlgrenska akademin på Göteborgs universitet.

Lindas forskningsområde är hälsoekonomiska utvärderingar och hur dessa kan användas för prioriteringar.
-Det känns både spännande och motiverande att få möjlighet att ägna mig åt frågeställningar kring hur vi bäst använder samhällets begränsade resurser inom sjukvård och folkhälsa. Det är sådant som påverkar oss alla på ett eller annat sätt som till exempel patient, anhörig eller skattebetalare, säger Linda.

Läs mer om Linda Ryen här

Sidan granskades den 21 mars 2019

Innehållsansvarig: Kristina Arnrup

Publicerad av Nicholas Ståhl Haldosen

Verksamhetschef

Kristina Arnrup

E-post till UFC

Universitetssjukvårdens forskningscentrum (UFC)
Universitetssjukhuset Örebro
S-huset
701 85 Örebro

Universitetssjukhuset, S:a Grev Rosengatan
S-huset, vån. 1 och 2

Ingång från innergården till S-huset. Använd porttelefon för inpassering.
Behöver du hiss? Ta kontakt via porttelefon vid entré mot S:a Grev Rosengatan/Vattentornet.

Hitta på USÖ (Öppnas i nytt fönster)
Parkering på USÖ

Webbadress