Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Vinnova väljer att stötta en social innovation

Innovationsmyndigheten Vinnova väljer att stötta idén ”Trygg och meningsfull psykiatriskt heldygnsvård” som UFC-forskaren Veikko Pelto-Piri driver.

UFC:s forskare Veikko Pelto-Piri har deltagit i Social Impact Lab (Soil*) där han har utvecklat idén om ”Trygg och meningsfull psykiatriskt heldygnsvård”. Idén handlar om att utveckla den psykiatriska heldygnsvården och både skapa en bättre arbetsmiljö och vårdmiljö.

Innovationsmyndigheten Vinnova har beslutat att stötta idén om ”Trygg och meningsfull psykiatriskt heldygnsvård”. Veikko Pelto-Piri har beviljats 300 000 kronor vilket inspirerar och möjliggör fortsatt arbete med idén.


*Soil är en del av innovationsverksamheten inom Örebro universitet Holding AB, som syftar till att nyttiggöra den forskning och kompetens som finns vid lärosätet. Inom Soil ligger fokus på att utveckla idéer och innovationer som kan lösa olika typer av samhällsutmaningar. Varje år får en grupp forskare vid Örebro universitet ägna 20 procent av arbetstiden för att utveckla sin idé.

Mer information hittar du här


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 7 maj 2019

Innehållsansvarig: Daniel Pichler

Publicerad av Daniel Pichler