Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Hälso- och sjukvårdsbarometern

Befolkningens attityder till, kunskaper om och erfarenheter av hälso- och sjukvården.

Målet med Hälso- och sjukvårdsbarometern är att fånga attityder, förväntningar och erfarenheter hos tidigare, nuvarande och framtida patienter och närstående.

Hälso- och sjukvårdsbarometern är en kombinerad webb- och telefonundersökning som genomförs på uppdrag av alla Sveriges 21 landsting och regioner och samordnas av Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Region Örebro län deltar årligen med omkring 1000 intervjuer till personer 18 år och äldre. Årsrapporter från undersökningarna 2016 och 2017 finns att hämta här till höger. De senaste resultaten presenteras även via SKL i Vården i siffror (öppnas i nytt fönster).

Under perioden 2010-2015 genomfördes en liknande undersökning som även den hade som syfte att fånga befolkningens attityder till, kunskaper om och erfarenheter av hälso- och sjukvården. Årsrapporten från Vårdbarometerns tidigare mätningar finns att hämta hem i högerspalten, men jämförelser med 2016 och 2017 års mätningar bör göras med försiktighet, då insamlingsmetodiken skiljer sig åt mellan de två undersökningarma.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 24 oktober 2018

Innehållsansvarig: Carina Persson

Publicerad av Carina Persson

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/hos_barometern

Kontakt

Carina Persson
Epidemiolog
Staben hållbar utveckling, Regionkansliet
Region Örebro län
019- 602 74 82/ 072-742 74 82; mail

Hälso- och sjukvårdsbarometern 2016-2017