Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Hälso- och sjukvårdsbarometern

Befolkningens attityder till, kunskaper om och erfarenheter av hälso- och sjukvården.

Målet med Hälso- och sjukvårdsbarometern är att fånga attityder, förväntningar och erfarenheter hos tidigare, nuvarande och framtida patienter och närstående.

Hälso- och sjukvårdsbarometern är en kombinerad webb- och telefonundersökning som genomförs på uppdrag av alla Sveriges 21 landsting och regioner och samordnas av Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Region Örebro län deltar årligen med omkring 1000 intervjuer till personer 18 år och äldre. Årsrapporter från undersökningarna finns att hämta här till höger. De senaste resultaten presenteras även via SKL i Vården i siffror (öppnas i nytt fönster).

Under perioden 2010-2015 genomfördes en liknande undersökning, Vårdbarometern, som även den hade som syfte att fånga befolkningens attityder till, kunskaper om och erfarenheter av hälso- och sjukvården. Årsrapporter från Vårdbarometerns mätningar finns även de att hämta hem i högerspalten, men jämförelser med Hälso- och sjukvårdsbarometerns mätningar bör göras med försiktighet, då insamlingsmetodiken skiljer sig åt mellan de två undersökningarma.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 21 augusti 2019

Innehållsansvarig: Carina Persson

Publicerad av Carina Persson

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/hos_barometern

Kontakt

Carina Persson
Epidemiolog
Staben hållbar utveckling, Regionkansliet
Region Örebro län
019- 602 74 82/ 072-742 74 82; mail

Hälso- och sjukvårdsbarometern