Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Turkiet

För patienter från Turkiet finns en särskild regel som innebär att Region Örebro län kan få ersättning från Försäkringskassan om en person från Turkiet visar ett förhandstillstånd, betalningsförbindelse, för planerad vård i Sverige.

Region Örebro län ska då skicka en kopia av förhandstillståndet och en vårdräkning till Försäkringskassan (NAVI Visby), som därefter ersätter Region Örebro län för vårdkostnaderna.

I övrigt gäller samma regler för patienter från Turkiet som för övriga länder utanför EU (se nedan).

Vilken vård har patienten rätt att få?
Alla har rätt till omedelbar vård och abort. För att avgöra om vården är omedelbar krävs en medicinsk bedömning. (se länk – omedelbar vård)

Patienterna får också erbjudas ytterligare vård om det finns resurser till det inom kliniken.

Vad ska patienten betala för vården?
Patienterna ska betala vårdens verkliga kostnad (se länk – vårdens verkliga kostnad). För omedelbar vård (se länk – omedelbar vård) kan vi inte kräva förskottsbetalning, men för övrig vård kan patienten krävas på kontant förskottsbetalning om de inte kan uppge en fullständig och trovärdig fakturaadress.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 3 september 2018

Innehållsansvarig: Gabriel Stenström

Publicerad av Gabriel Stenström

För information om hur registrering ska göras i NCS, se dokumentet "Utländska medborgare bosatta i EU/EES samt patienter från övriga länder" som finns på intranätet.