Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

FAS UT

       

Handboken FAS UT om att utvärdera, ifrågasätta och skonsamt avsluta läkemedelsbehandling har nu getts ut i en tredje utgåva. Allmänläkare Claes Lundgren har skrivit boken på uppdrag av Läkemedelskommittén i Västerbotten. Det är svårt att hitta samlad kunskap om hur vanlig läkemedelsbehandling kan utvärderas, när och hur behandlingen kan avbrytas eller hur man byter till ett annat läkemedel eller en annan typ av behandling och vad man då särskilt behöver tänka på eller bevaka så att patienten inte kommer till skada.

I handboken har därför Läkemedelskommittén i Västerbotten försökt samla kunskap och erfarenhet om att utvärdera och förändra de läkemedelsbehandlingar som ofta används i den svenska sjukvården, inte minst hos äldre. Man vill försöka ge kunskap och skapa trygghet och mod att vid behov kunna fasa ut läkemedelsbehandlingar eller att avstå från läkemedel som inte tillfört klara fördelar för patienten.

OBS! Använd inte "Konverteringstabell för starka opioider" på sid 193 i boken. Tabellen är ej korrekt.

Läkemedelskommittén Region Örebro län har 2019-01-16 tagit fram denna konverteringstabell för opioider

FAS UT i digital form
Är du anställd inom sjukvården i Örebro län går det bra att mejla Birgitta Lernhage som då skickar lösenord till den digitala versionen.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 16 januari 2019

Innehållsansvarig: Birgitta Lernahge

Publicerad av Birgitta Lernhage