Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Mobilt Närsjukvårdsteam Norr

Mobila närsjukvårdsteamet vid Lindesbergs lasarett/närsjukvård norr finns till för patienter med hemsjukvård eller som bor på SÄBO och som har önskemål om att få vård hemma.

Patienterna ska ha:
• ett omfattande vårdbehov där ordinarie hemsjukvård eller vård på SÄBO har svårt att räcka till för tillräckligt täta hembesök/besök på SÄBO och medicinska bedömningar,
• frekventa, korta slutenvårdstillfällen eller besök på akutmottagningen.

Teamets sjuksköterskor tar konsultbesök för dessa patienter som har ordination på blodtransfusion eller intravenös läkemedelsbehandling där behandlingen kan ske i hemmet/SÄBO.

Inskrivning via remiss

Patienter skrivs in i det mobila närsjukvårdsteamet via remiss. Teamet tar emot remisser från läkare och sjuksköterska. Remisser kan komma från slutenvården, primärvården och den lokala hemsjukvården/SÄBO.

Remiss från primärvård, öppenvård och slutenvård skrivs i Ros konsultremiss ställd till MedGerklinLBG - MedGer NS-team Norr. Kommunsjuksköterska använder länk till remiss nedan!

Remissen ställs till: Kliniken för medicin och geriatrik, Lindesbergs lasarett,
mobilt närsjukvårdsteam norr

Remiss till MNT.docx

Varsla teamet om hjälpbehov

På akutmottagningen och på medicinavdelningen finns en låda där du kan lämna en varselblankett när du bedömer att patienten kan vara i behov av hjälp via det mobila närsjukvårdsteamet.  Teamet tar då själv kontakt med den ansvariga läkaren och den ansvariga sköterskan i kommunen för att bedöma om patienten kan vara lämplig att skrivas in via remiss.

Länk till varselblankett


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 17 december 2019

Innehållsansvarig: Daniel Frisk

Publicerad av Maria Andreasson