Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Regler för restauranger och krogar, covid-19

Folkhälsomyndigheten har upphävt sina föreskrifter och allmänna råd om att förhindra smitta på restauranger, caféer och barer. Se länk.

Från den 1 juli gäller i stället lagen (2020:526) om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen.

Ansvar

Den som driver ett serveringsställe ansvarar för att;

  1. serveringsställets lokaler, och tillhörande områden utomhus, som besökare har tillträde till är utformade så att trängsel undviks och att besökare kan hålla ett från smittskyddssynpunkt säkert avstånd från varandra,
  2. verksamheten i övrigt organiseras så att smittspridning bland besökare så långt som möjligt förhindras,
  3. det finns rutiner för hur smittspridning bland besökare kan förhindras

Den kommunala nämnd som ansvarar för miljö- och hälsoskyddsområdet har tillsyn över att denna lag och anslutande föreskrifter följs.

Läs mer

Livsmedelsverket
Coronautbrottet, frågor och svar

Sveriges kommuner och Regioner
Kommentarer till regler för restauranger, barer och caféer


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 1 juli 2020

Innehållsansvarig: Gunlög Rasmussen

Publicerad av Anne Lennell