Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Vem jobbar hos oss?

På Audiologiska kliniken jobbar cirka femtio personer fördelade på olika personalkategorier. Här följer en kort beskrivning av vad varje grupp har för uppgifter.

Audionomer är den största personalgrupppen. De utför alla audiologiska utredningar vid kliniken samt har huvudansvar för den tekniska hörselrehabiliteringen.

Kuratorer fokuserar sitt arbete på vuxna patienter och ingår som en viktig resurs i mer omfattande rehabiliteringsärenden. Du kan till exempel få vägledning och information i frågor om sociallagstiftning, socialförsäkring och arbetsskadeförsäkring.

Läkare har det medicinska utredningsansvaret samt deltar aktivt i rehabiliteringsarbetet vid kliniken. Klinikens läkare har specialistkompetens i öron-, näsa-, halssjukdomar samt i audiologi.

Medicinska vårdadministratörer bemannar vår reception och har hand om övriga administrativa uppgifter så som journalskrivning, tidbokning med mera. Till oss ringer du om du behöver om- eller avboka tid eller önskar göra ett första besök hos oss. Det går även att avboka tid och komma i kontakt med oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Ototekniker tillverkar och justerar öroninsatser till hörapparater.

Sjukgymnasten gör bedömningar av besvär från muskler, leder och nervsystem hos personer med hörselnedsättning och tinnitus. Därefter utformas en lämplig behandlingsplan. Behandlingen kan bestå av manuell terapi, akupunktur, träning och ergonomisk rådgivning.

Ingenjörer avsvarar för kvalitetssäkring av audiologisk medicinteknisk utrustning och dataapplikationer samt kvalitetssäkring av tekniska hörhjälpmedel. I arbetet ingår externt arbete i offentliga lokaler samt ansvar för personliga hörhjälpmedel i skolorna i länet.

Tekniker ansvarar för reparation och service av hörhjälpmedel samt hörapparater. De installerar vissa hjälpmedel hemma hos patienter, installerar och servar hörslingor i skolor och i offentliga lokaler.

 


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 12 september 2016

Innehållsansvarig: Carina Jensen

Publicerad av Linda Geschwindt