Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Vanliga frågor

Vad gör jag med min trasiga bild- eller texttelefon?

Lämna in den i vår reception. Fyll i en blankett där du talar omvad det är för fel på den. Skriv namn, adress och telefonnummer. Vi tar kontakt med dig när du kan hämta den lagade telefonen.Kan jag låna en bild- eller texttelefon medan ni lagar?
Ja. Vi har utlåningsutrustningar till förfogande. Om det gäller en bildtelefon kan ditt personliga konto behöva läggas in. Om det finns personal på plats kan det göras direkt. Det kan det ta en liten stund innan du kan hämta ut den.
Du kan även kontakta oss innan du kommer så att vi kan ta fram en lånetelefon. När du lämnar in den trasiga telefonen så får du samtidigt hämta lånetelefonen.Hur kan jag kontakta mina anhöriga som inte har text- eller bildtelefon direkt?
En person som fått en bild eller texttelefon förskriven har rätt att få låna en utrustning och i vissa fall flera programvaror för att kunna telefonera med sina anhörigaKan jag få byta bild- eller texttelefon?
Kontakta oss så får vi diskutera om ett utbyte är nödvändigt.Får man som person med dövblindhet prova ut dator som bild- eller texttelefon?

Ja, vi har provat ut mer än 100 datorer till personer med dövblindhet under de senaste åren. Vi anpassar datorn och sköter också utbildningen. I Region Örebro län samarbetar vi med Syncentralen och Audiologiska kliniken. Vi utför också sådana uppdrag åt exempelvis andra regioner som vill prova ut text- eller bildtelefoni för personer bosatta utanför Region Örebro län.Kan jag få en bild- eller texttelefon på min arbetsplats?
Om du nyss har börjat på en ny arbetsplats så ansöker du hos Arbetsförmedlingen om att få en bild- eller texttelefon som arbetstekniskt hjälpmedel. Har du arbetat i ett år eller mer på samma arbetsplats så ansöker du hos Försäkringskassan, om du inte har lönebidrag, för då är det fortfarande Arbetsförmedlingen som ansvarar.

Be att få ansöka om ett arbetstekniskt hjälpmedel. Du får då en blankett att fylla i. Tala med din chef så att chefen får veta att du behöver kunna ringa själv. Det är inte meningen att arbetskamrater ska behöva ringa åt dig!

Om du vill veta vilka olika bild- och texttelefoner som finns så är du välkommen att besöka oss.Vem kan få låna hjälpmedel och vart ska jag vända mig?
Följ länkarna nedan för mer information om vem som kan få låna hjälpmedel, och vart du ska vända dig.

Vem kan få låna en bild- eller texttelefon?

Vart vänder jag mig för att låna en bild- eller texttelefon?


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 1 november 2018

Innehållsansvarig: Martin Zakrisson

Publicerad av Christina Jendeberg