Vem kan få låna hjälpmedel för alternativ telefoni?

Personer med dövhet, grav hörselskada, dövblindhet, talskada samt språkstörning kan få låna hjälpmedel för fjärrkommunikation. Utlåningen grundas på personens behov och hänsyn tas till den sociala situationen.

Region Örebro län lånar ut hjälpmedel för personligt bruk, inte till arbetsplatser.

Personer som har fått låna hjälpmedel har också rätt till en anhörigutrustning – en likvärdig utrustning som används av en anhörig.

Det kostar ingenting att låna hjälpmedel för fjärrkommunikation av Region Örebro län.

Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen ansvarar för hjälpmedel till arbetsplats. För mer information hänvisas till respektive hemsida.

Sidan granskades den 21 oktober 2016

Innehållsansvarig: Martin Zakrisson