Ringa till Region Örebro län från en texttelefon

Att använda texttelefonen för att ringa till verksamheterna inom Region Örebro län är enkelt.

Ring upp med din texttelefon eller dator som vanligt. De festa texttelefonnummer till Regionen börjar med 019-670 25. Varje klinik eller motsvarande har ett eget telefonnummer. Aktuella nummer hittar du i vår Texttelefonlista.

1 Ring eller 2 Välj anknytning
Efter svar kan du bli ombedd välja "1 Ring" eller "2 Välj anknytning". Med dessa val kan du styra dig fram till rätt avdelning eller handläggare.

1 Ring
Ringer du t. ex. till färdtjänstbeställning hos Länstrafiken väljer du "1 Ring". Då ringer det direkt i deras telefonmottagning. Likadant gör du om du ringer till en klinik eller motsvarande och vill tala med deras reception, tidsbeställning eller kundtjänst.

2 Välj anknytning
Om du ringer ex. till Vårdcentraler i Örebro blir du ombedd att välja "2 Välj anknytning" för att få upp en lista med vårdcentraler i Örebro. När du hittat din vårdcentral i listan så trycker du den siffra som står framför den vårdcentral du vill komma i kontakt med.

Om en anknytning står som "inne" är personen inloggad på sin arbetsplats.

Om en anknytning står som "Tillfälligt ute" är personen inloggad på sin arbetsplats, men har lämnat passningsstället för en kortare stund.

Om en anknytning står som "Ute" är handläggaren inte på sin arbetsplats och alltså utloggad. Du kan då lämna ett meddelande (max 640 tecken), kom ihåg att avsluta med (stjärna)*

Brukarinflytande
Du får gärna kontakta oss om någon verksamhet du söker inte har texttelefon. Kom ihåg att vi har full tystnadsplikt och du även kan vara anonym med ditt önskemål. Använd kontaktuppgifterna i högra spalten.

Du kan också kontakta ditt länshandikappförbund för att dina synpunkter skall lyftas upp i vårt brukarråd eller motsvarande forum.

Sidan granskades den 12 mars 2018

Innehållsansvarig: Anders Hjälm