Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Intresserad av vår verksamhet?

Vårt syfte och uppdrag

Beroendecentrum bildades som klinik 1 januari 1999 med huvudsyfte att utgöra landstingets samlade resurser för specialiserad beroendevård. Insatserna sker i nära samarbete med primärvård, allmänpsykiatri, försäkringskassa, kriminalvård och socialtjänst.

Över åren har klinikens uppdrag kompletterats med ett antal landstingsövergripande uppdrag som inte självklart tillhör psykiatrins uppdragsområde. Här kan nämnas handläggningen av trafikmedicinska ärenden (körkortsmottagning) där alkohol eller droger är grund för lämplighetsprövningen för innehav av körkortstillstånd, samt trafiksäkerhetsinsatsen SMADIT - Samverkan mot alkohol och droger i trafiken.

Konferenser och studiebesök

På Beroendecentrum har vi haft ett stort antal studiebesök från hela landet under åren. Vi har även deltagit i regionala och lokala konferenser runt om i landet för att på plats berätta om hur vi arbetar i Örebro.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 19 november 2018

Innehållsansvarig: Stefan Stjernström

Publicerad av Lotta Molin

Kontaktuppgifter

Verksamhetschef

Stefan Stjernström
019-602 05 81

Chefsöverläkare
Spyridon Kilaidakis
019 - 602 10 00, vxl

Klinikassistent
Lotta Molin
019 - 602 05 82 

E-post till Beroendecentrum?

Tänk på att aldrig skicka e-post med personlig information, exempelvis ditt personnummer eller uppgifter som rör din hälsa. Av säkerhetsskäl kan vi tyvärr inte besvara frågor om vård via e-post.

Logga in på Vårdguidens e-tjänster 1177.se för att kontakta vården på ett säkert sätt eller kontakta din mottagning direkt via telefon.