Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

En dag i vår dagverksamhet

Familjerna kommer till Gryningen halv nio på morgonen. Då hälsas familjen välkommen av sin handledare i hallen. Därefter äter vi gemensam frukost i köket. Efter frukosten har vi sångsamling på mattan i lekrummet för barn, föräldrar och personal. Därefter kommer familjen och handledaren överens om dagens aktivitet. Det kan exempelvis vara att pussla, måla med vattenfärger, snickra, baka, läsa en bok, laga mat, gå ut i trädgården eller gå till biblioteket. Poängen med dagens aktivitet är att vi arbetar med samspelet i verkliga och vardagliga situationer.

Ibland videofilmar vi någon av de samspelsstunder som blir under förmiddagen. För en del familjer står arbete med Theraplay på programmet, för andra är det samtal eller filmåtergivning av samspelssekvenser som tidigare spelats in. På fredagar har vi föräldragrupp. Klockan halv tolv äter vi lunch i matsalen och då sitter varje familj med sin handledare vid ett bestämt bord. På fredagarna äter vi lite tidigare och fikar tillsammans efteråt. Kvart över tolv är det dax för familjerna att gå hem.

Är det så att barnet/barnen i familjen har barnomsorg, deltar barnet endast en av behandlingsdagarna på Gryningen. Tanken med detta är att vi ska kunna ge barnet total uppmärksamhet den dag då det kommer till Gryningen. Detta för att undvika att mamma och/eller pappa ska behöva gå ifrån för att ha samtal, titta på film eller göra andra "vuxensysselsättningar" som det inte kan delta i. I de fall vi måste göra på detta sätt ser vi alltid till att barnet har någon "barnvakt", det vill säga att någon annan i personalgruppen som ser till det.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 24 februari 2011

Innehållsansvarig: Maria Svanström

Publicerad av Kicki Rosvall