Rätt till information och tillgång till dina personuppgifter (registerutdrag)

Rätt till information och tillgång till dina personuppgifter (registerutdrag)

Journaluppgifter är också personuppgifter. Varje vårdgivarorganisation är ansvarig för behandling av personuppgifter som sker i vårdgivarens verksamhet.

Enligt dataskyddsförordningen (GDPR) har du rätt att få tillgång till de personuppgifter som behandlas om dig. Det innebär att Region Örebro län på begäran ska tillhandahålla dessa uppgifter till dig som registrerad, denna process benämns inom Region Örebro län för registerutdrag.

I högerspalten hittar du information om hur du som bor i Örebro län kan kontakta dataskyddsombudet vid Region Örebro län, för att få information om de uppgifter som finns registrerade om dig.
Har du haft kontakt med andra vårdgivare (till exempel Capio Läkargruppen, andra landsting) får du vända dig till dem för att få upplysningar om dina personuppgifter där. Har du haft kontakt med vårdenheter som är knutna till Region Örebro län genom avtal (till exempel privata vårdcentraler i Örebro län) kan dessa uppgifter i vissa fall ingå.

Sidan granskades den 22 maj 2018

Innehållsansvarig: Monica Fyrhammar