Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Forskning i Region Örebro län

Den medicinska forskningen har hög prioritet inom Region Örebro län. Vår forskning byggs upp tillsammans med Örebro universitet för att utveckla universitetssjukvården.

 

Nyheter inom forskning och utbildning

Information från landstinget

Pris till bästa kliniska handledare 2018

Jonatan Regander har utsetts till bästa kliniska handledare av studenter på läkarprogrammet. Han har fått priset i sin roll som pedagogisk AT-läkare på Universitetssjukhuset Örebro. ”Diskussioner kring etik och vetenskap fördes mellan Jonatan och andra läkare, och man blev alltid inkluderad i deras tankesätt” står det i motiveringen.

Läs mer om utmärkelsen från Sveriges Läkarförbund Student Örebro

Örebroforskare får 28,7 miljoner kronor från Vetenskapsrådet

För första gången har forskare inom Region Örebro län fått pengar från Vetenskapsrådet för klinisk behandlingsforskning. Helena Fadl har fått 18,2 miljoner kronor för sin forskning om graviditetsdiabetes och Josefin Sundh har fått 10,5 miljoner kronor för att hjälpa patienter med kroniskt obstruktiv lungsjukdom, KOL. 

Läs mer om anslaget från Vetenskapsrådet  

Stor satsning på att förbättra diagnostik och behandling inom hälso- och sjukvården

Hälso- och sjukvården inom Region Örebro län deltar i en stor svensk satsning på precisionsmedicin. Det här ger helt nya möjligheter för diagnostik, behandling och uppföljning. Projektet Genomic Medicine Sweden, GMS, har fått ett anslag från Vinnova på 43, 8 miljoner kronor. Samverkansparterna satsar också pengar och totalt landar summan på 85 miljoner kronor som ska förbättra sjukvården runt om i landet.

Läs mer om anslaget från Vinnova 


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 10 januari 2019

Innehållsansvarig: Mats G Karlsson

Publicerad av Elin Abelson