Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Om Karlskoga lasarett

Karlskoga lasarett

Karlskoga lasarett är ett av Region Örebro läns tre akutsjukhus. Vi erbjuder dygnet-runt-verksamhet inom intensivvård, kirurgi, kvinnosjukvård inklusive förlossningsverksamhet, medicin och geriatrik, ortopedi samt röntgen. Vi har även specialistläkarmottagningar för barn- och ungdom, hud, ögon samt öron, näsa och hals.

Varje år…

  • vårdas ca 8 000 patienter på 130 vårdplatser
  • söker ca 20 000 människor akutvård 
  • utförs ca 6 000 ambulansuppdrag
  • genomförs ca 3 200 operationer
  • föds ca 700 barn
  • genomförs ca 90 000 öppenvårdsbesök

…på Karlskoga lasarett


Vårt främsta kännetecken har under många år varit en god tillgänglighet och korta köer.

Karlskoga lasarett har stort fokus på verksamhetsutveckling. Som ett bevis på detta fick vi 2012, som första sjukhus i Sverige, ta emot det prestigefyllda kvalitetspriset Utmärkelsen Svensk Kvalitet.

Samarbete för länets patienter

Vi har ett nära samarbete med Universitetssjukhuset Örebro och Lindesbergs lasarett, där vi har ett gemensamt ansvar för länets patienter som är i behov av vård. Vårt primära upptagningsområde är dock västra delen av Örebro län. Genom ett avtal med landstinget i Värmland tar vi också emot patienter som bor i östra Värmland, det vill säga Kristinehamn, Storfors och Filipstad.

Karlskoga lasarett som arbetsplats

Vi som arbetar på Karlskoga lasarett är stolta över vårt sjukhus. Vi bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda. På Karlskoga lasarett finns cirka 900 anställda som arbetar med olika vård- och servicerelaterade uppdrag. Läs mer om Karlskoga lasarett som arbetsplats under organisation.

Karlskoga lasarett som utbildningsplats

Lasarettet har en god och högskolemässig miljö för verksamhetsförlagd utbildning enligt avtal med Örebro universitet och Karlstads universitet. Lasarettet har också ett mycket nära samarbete med Karlskogas vård- och omsorgscollege och erbjuder platser för arbetsplatslärande (APL).

Sedan 2011 finns läkarutbildningen på Örebro universitet. I februari 2014 kom de första läkarstudenterna till Karlskoga lasarett för verksamhetsförlagd utbildning. Nu har den första kullen examinerats och flera läkare gör nu sin allmäntjänstgöring hos oss. 

Centralt med närhet till sjön

Karlskoga lasarett ligger välplacerat i Karlskoga med närhet både till sjön Möckeln och centrum. Bakom lasarettet finns ett litet skogsområde. Här kan man verkligen tala om närnatur. Området är en brant sluttning ner mot Möckeln med små promenadstigar och här finns också en porlande liten bäck.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 10 maj 2017

Innehållsansvarig: Viktoria Cassersten

Publicerad av Lisa Olsson Lilja

Vård

Hitta rätt