Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Barn i sorg

Gråtande barn

Barn som drabbas av sorg får många gånger den hjälp och det stöd de behöver från sitt sociala nätverk. Men ibland behövs det extra stöttning från samhället.

Karlskoga lasarett ingår sedan fem år tillbaka i ett nätverk tillsammans med Karlskoga kommun, Degerfors kommun och Svenska kyrkan för att säkerställa att inga barn ”ramlar mellan stolarna” utan får den hjälp de behöver. Beroende på barnets ålder finns det olika kontaktvägar:

Barn 0-6 år

Först och främst, prata med förskolan där barnet går. Det finns ett stödteam på varje förskola som kan hjälpa till. Vid behov kan även barnhälsovårdspsykologen kopplas in.

Barn 6-15 år

Ta kontakt med elevhälsan (skolsjuksköterska eller skolkurator) i första hand där barnet/ungdomen går i skolan.

Barn 16-18 år

Ta kontakt med elevhälsan i första hand där ungdomen går i skolan. Om den unge inte går i skolan eller om annan kontakt önskas kan kontakt tas med kurator på vårdcentralen. Kuratorerna på Karlskoga lasaretts rehabenhet kan ta emot ungdomar för stödsamtal samt vara behjälpliga med att förmedla kontakter i de fall då anhöriga vårdas eller har vårdats på Karlskoga lasarett

Mer information och telefonnummer hittar du i foldern i högerspalten.

 

Nätverk för barn i sorg består av representanter från barnhabiliteringen, förskolan, elevhälsan Karlskoga/Degerfors, sjukhuskyrkan, socialtjänsten, primärvården, närpsykiatrin, palliativa teamet, rehabenheten och barn- och ungdomsmedicinska mottagningen på Karlskoga lasarett samt barnhälsovården. 


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 22 februari 2017

Innehållsansvarig: Märtha Lundkvist

Publicerad av Lisa Olsson Lilja

Mer information

Här kan du eller ditt barn få hjälp i Karlskoga och Degerfors
Folder "Barn i sorg" (pdf)

Stödgrupper i Örebro län
Stödgrupper för barn och unga i sorg när någon nära har dött (www)

Stödgrupper för barn och unga i sorg när någon nära har dött (pdf)