Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Om Region Örebro län

Örebro läns landsting och Regionförbundet Örebro har gått samman i en ny organisation: Region Örebro län. Arbetet med att utveckla Örebroregionen ska nu bli ännu mer offensivt och effektivt.

Örebro län har i dag mycket som är bra: ett centralt läge i Sverige, många starka företag, en expansiv huvudort i Örebro, attraktiva småkommuner, universitetssjukvård och ett universitet som växer.
Men hur ska länet utvecklas?

Region Örebro län ska tillsammans med kommuner, myndigheter, universitetet, näringslivet och föreningslivet ta fram en strategi för att utveckla länet.

Genom nya Region Örebro län får du som bor i länet större inflytande och insyn i hur regionen styrs. Du är med och bestämmer vilka som ska leda arbetet i regionen. Det gör du på valdagen vart fjärde år, när du väljer de politiker som ska sitta i regionfullmäktige. Det är fullmäktige som fattar beslut om hälso- och sjukvård, forskning, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur, kompetensförsörjning, utvecklingen av vår sociala välfärd och andra viktiga områden för dig och din framtid.

Region Örebro län – för oss tillsammans.


 


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 14 december 2017

Innehållsansvarig: Marjetta Leijonhufvud

Publicerad av Carl Olsson