Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Regional utveckling

Region Örebro län verkar för den regionala tillväxten i vår region, både som  kunskapsintensiv organisation och som en av de största arbetsgivarna.

I det regionala tillväxtarbetet ansvarar Region Örebro län för en god hälso- och sjukvård med engagemang för forskning och högre utbildning. Genom delägarskapet i Länstrafiken erbjuds en säker, miljöanpassad och kostnadseffektiv kollektivtrafik. En god infrastruktur är en av grundförutsättningarna för en regional tillväxt.

Region Örebro län ansvarar för de regionala kulturinstitutionerna: Örebro läns museum och Länsteatern i Örebro AB och till viss del Länsmusiken i Örebro AB. Region Örebro län ger också stöd via anslag till kultur- och föreningslivet i länet. Årligen delar också Region Örebro län ut ett kulturpris samt kulturstipendier.

Två av de fem folkhögskolor som finns i länet drivs av Region Örebro län, Fellingsbro folkhögskola och Kävesta folkhögskola. Folkhögskolorna ingår i Region Örebro läns folkbildningsuppdrag. Stöd ges även till länets tre övriga folkhögskolor.

Genom att delta i internationella- och nationella  nätverk och medlemsorganisationer samt genom kontakter med våra vänregioner finns Region Örebro län med och bevakar och engagerar sig i frågor som är viktiga för länets utveckling.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 18 februari 2019

Innehållsansvarig: Peter Ranki

Publicerad av Cecilia Frödén Olofsson

Kontakt

Förvaltningschef 
Regional utveckling
Petter Arneback
Vx. 019-602 10 00