Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Anpassad information

Så många som möjligt ska kunna få och förstå information från Region Örebro län. Därför arbetar vi med anpassad information på olika sätt.

Lättläst

Lättläst på webbplatsen

En del av Region Örebro läns webbplats finns på lättläst svenska. Det är en text med samma innehåll som den vanliga, men skrivet på ett enklare sätt, med enklare ord. På Region Örebro läns webbplats finns den lättlästa texten på artikelnivå. Det betyder att texten finns på samma ställe som den vanliga webbsidan. De sidor som har en lättläst version har en flik med symbolen LL och texten Lättläst.

Lättlästa trycksaker

En del av Region Örebro läns trycksaker finns på lättläst svenska, till exempel vissa sidor av Landstingskatalogen. Den här länken tar dig till vår sida om lättläst.

Lyssna

Webbsidor läses upp

Du kan få alla sidor på Region Örebro läns webbplats upplästa med en lyssnafunktion. Du kan välja att få hela eller delar av webbsidan uppläst. Klicka på lyssnafliken på varje sida för att höra sidan.  

Teckenspråk

En del av Region Örebro läns webbsidor är översatta till teckensspråk. När du klickar på fliken med teckenspråkssymbolen på en webbsida spelas en film upp i den mediaspelare du har på din dator.

Anpassade nyheter

I varje länsnummer av Tebladet finns lättlästa nyheter.  Den här länken tar dig till Tebladets sida.

Lyssna på Tebladet

Du som hellre lyssnar på Tebladet kan göra det på lite olika sätt. Du kan lyssna direkt här på webbplatsen eller via MTM - myndigheten för tillgängliga medier. Du kan läsa mer om hur du kan lyssna på Tebladet här.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 19 juni 2018

Innehållsansvarig: Lena Hagsten

Publicerad av Lena Hagsten

Kontakt

Du kan mejla till oss om du har frågor om den anpassade informationen.

Du kan också ringa oss:

Lättläst
Lena E. Hagsten
Telefon 019-602 73 52

Teckenspråk
Lena E. Hagsten
Telefon 019-602 73 52

Webb
Carl Olsson
Telefon 019-602 75 48