Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Pensionärsföreningen samlar pengar till forskningen

– Vi har skänkt pengar till Nyckelfonden i många år nu. Det känns bra att pengarna stannar här i länet, säger Kerstin Jönsson, ordförande för SPF Seniorerna Löa-Storåbygden.

När någon av medlemmarna fyller 80, 85 eller 90 år skänker pensionärsföreningen 100 kronor till Nyckelfonden för att uppmärksamma högtidsdagen.
– Och när någon av våra medlemmar gått bort skänker vi pengar till Nyckelfonden i samband med begravningen. Det är ett sätt att hedra medlemmen med en sista hälsning samtidigt som pengarna gör nytta för den lokala forskningen, säger Kerstin Jönsson.
Även på distriktsnivå bidrar SPF med pengar till Nyckelfonden.
– Där har man köpt in lådor med fyra ljus i varje. Lådorna ges bort i present istället för blommor till de föreläsare vi anlitar. Många föreläsare har en bit att åka och då är det bättre att få ljus istället för blommor i present. Lådorna med ljus ges även bort som present när distriktet är på sammanträde i andra distrikt, berättar Kerstin Jönsson.

Stöttar lokal forskning

Medlemmarna i SPF Seniorerna Löa-Storåbygden tycker att det känns bra att stötta den lokala forskningen.
– Hjärnfonden, Hjärtfonden och allt vad det heter får så mycket pengar ändå. Nyckelfonden känns mer neutral eftersom pengarna används till forskning om olika sjukdomar, säger Kerstin Jönsson.


 


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 13 november 2018

Innehållsansvarig: Victoria Rydergård

Publicerad av Victoria Rydergård