Fullmäktige beslutade att ansöka om att få bilda region

Landstingsfullmäktige beslutade vid sitt sammanträde den 27 november att ansöka hos regeringen om att få bilda region år 2015.

Örebro läns landsting och Regionförbundet Örebro vill samla och stärka det regionala utvecklingsarbetet genom att tillsammans skapa en region med ett nytt direktvalt parlament.

Ännu återstår en hel del arbete innan en region är verklighet men under tisdagen den 27 november togs viktiga steg i processen. Då ställde sig fullmäktigeledamöterna bakom en ansökan om att få bilda region, och de antog projektdirektivet för Region 2015 - Region i Örebro län.

Därmed kan ett intensivt utvecklingsarbete ta vid. Redan i juni 2013 ska ett förslag till ny regional politisk organisation presenteras. Den nya regionen ska starta sin verksamhet efter nästa val, den 1 januari 2015.

Tidigare har länets alla kommuner ställt sig positiva till förslaget om att ansöka om att bilda en ny region.

Sidan granskades den 13 december 2012

Innehållsansvarig: Carl Olsson