Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Här finns framtidsjobben!

- Offentlig sektor är en framtidsbranch. Här finns spännande yrken med bra framtidsutsikter. Vi är stolta över att kunna erbjuda Sveriges viktigaste jobb.

Det konstaterar Region Örebro läns personaldirektör Maria Åkesson.
Region Örebro län är länets näst största arbetsgivare.

250 olika yrkesgrupper

– Vi har 9 500 anställda och 250 olika yrkesgrupper som jobbar hos oss. Här finns något för alla, säger Maria Åkesson.
De allra flesta kanske förknippar Region Örebro län med sjukvård, men inom organisationen finns alltifrån vårdyrken som exempelvis läkare och sjuksköterskor till trädgårdstekniker, kallskänkor, nämndsekreterare och trafikplanerare.

Över 1 400 sjuksköterskor

– Sjuksköterskorna är vår allra största yrkesgrupp. Vi har 1 430 grundutbildade sjuksköterskor anställda hos oss och 1 291 som är specialistutbildade, men vi har både små och stora yrkesgrupper inom många olika områden, berättar Maria Åkesson.
Inom vissa områden i Region Örebro län finns det specialjobb där det bara finns en eller några få som har en viss yrkeskompetens.

Sköter hjärt-lungmaskin

– Som exempel kan jag nämna perfusionister. De är medicinskt utbildad personal som sköter hjärt-lungmaskinen under operation. Den yrkesgruppen har vi bara några få av, säger Maria Åkesson.
Enligt henne är en av många fördelar med att jobba i en stor organisation att man som anställd kan jobba ett helt yrkesliv hos en och samma arbetsgivare, men ändå ha förmånen att testa nya arbetsuppgifter och arbetsplatser.

Jobbar med människor

– Hos oss jobbar man med människor. Det kan vara patienter, medborgare eller bussresenärer för att ta några exempel. Vi tar hand om människor i livets alla situationer. Tack vare den snabba tekniska utvecklingen i samhället kommer det hela tiden nya yrkesgrupper till oss. Vår förhoppning är att människor ska vilja jobba i Region Örebro län och att vi ska vara det självklara valet. Här får man möjlighet att vara med och utveckla både sig själv och vår verksamhet, säger Maria Åkesson.

Läs mer om Sveriges viktigaste jobb i senaste Tebladet.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 3 februari 2017

Innehållsansvarig: Sten Lundberg

Publicerad av Jenny Yttermalm