Maria Sveland tog emot Region Örebro läns kulturpris

Idag delades Region Örebro läns kulturpris och kulturstipendier ut.

Författaren Maria Sveland fick ta emot Region Örebro läns kulturpris för 2017 bestående av 50 000 kronor och en statyett. Motiveringen lyder: För att hon med uppriktighet, engagemang och stort mod kämpar för människovärdet - och inte minst för kvinnovärdet.

Tre kulturstipendier

Region Örebro län delade också ut tre kulturstipendier om vardera 10 000 kronor.

Eva Dällerud fick Region Örebro läns kulturstipendium för insatsen att dela minnet även av det smärtsamma till kommande generationer. Att förmedla människovärdet genom ett historiskt perspektiv och genom teatern som uttryck betyder mycket för vår gemensamma framtid.

Gunilla Dovsten fick Region Örebro läns kulturstipendium för att med det keramiska konsthantverket som utgångspunkt skapa mervärde och gemenskap genom ett konkret och spännande projekt.

Lasse Persson fick Region Örebro läns kulturstipendium för att med fotografin som konstnärligt uttryck ta sig an det mest smärtsamma. Samtidigt något av det mest angelägna.

Kulturpriset och kulturstipendierna delades ut av regionråd Irén Lejegren (S).

Sidan granskades den 21 november 2017

Innehållsansvarig: Victoria Rydergård