Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Nästa års budget beslutad på fullmäktige

Vid regionfullmäktiges sammanträde den 21 november antogs Region Örebro läns verksamhetsplan med budget för nästa år. Totalt handlar det om 12 miljarder kronor som ska fördelas mellan regionens verksamheter.

Efter en och en halv dags debatt klubbades nästa års verksamhetsplan med budget. Det innebär att det nu står klart hur regionen kommer att använda sina pengar nästa år, och vilka satsningar som kommer att prioriteras.

Satsning på närsjukvården

Budgeten innehåller många satsningar där en av de största är det nya högspecialist-huset, H-huset, som byggs på USÖ-området i Örebro. 1,6 miljarder kronor beräknas byggandet ha kostat när det är klart.

- Inför nästa år gör vi också viktiga satsningar på närsjukvården. Vi ska till exempel starta en digital vårdcentral, och även starta drop in-mottagningar på vårdcentralerna, säger Torgny Larsson, regionfullmäktiges ordförande.

Oförändrat högkostnadsskydd

Vidare beslutade fullmäktige att skatten ska vara oförändrad under 2018. Högkostnadsskyddet kvarstår, vilket innebär att Region Örebro län även i fortsättningen kommer att ha det lägsta högkostnadsskyddet i landet.

- Vi värnar om dem som är mycket sjuka, säger Torgny Larsson.
Däremot höjs avgifterna för de som besöker vården någon enstaka gång.

Samsynen i fullmäktige kring budgeten var enligt Torgny Larsson relativt stor, men det fanns meningsskiljaktigheter.

- Det fanns en klar skiljelinje mellan partierna när det gäller synen på privatiseringar, och så fanns det olika åsikter om hur vi ska finansiera våra stora satsningar, säger Torgny Larsson.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 24 november 2017

Innehållsansvarig: Carl Olsson

Publicerad av Carl Olsson