Regionstyrelsens ordförande tackades av

Efter 22 år som landsting- och regionråd och 12 år som landstings- och regionstyrelsens ordförande lämnar Marie-Louise Forsberg-Fransson (S) sitt uppdrag den sista januari 2017.

I dag hölls en mycket välbesökt avtackning på Universitetssjukhuset Örebro. Där mottog Marie-Louise Forsberg-Fransson presenter och blommor från arbetskamrater, partikamrater, oppositionsföreträdare, verksamhetsrepresentanter, organisationsföreträdare och många andra.

Många ville tacka

Bland talarna fanns bland andra regionstyrelsens vice ordförande Jihad Menhem (V), landshövding Maria Larsson, före detta rektorn vid Örebro universitet Jens Schollin och regiondirektör Rickard Simonsson.

Marie-Louise Forsberg-Fransson blev landstingsråd och politiker på heltid i januari 1995. Från 2004 har hon varit landstingsstyrelsen/regionstyrelsens ordförande.

Hon går nu vidare till jobbet som socialchef och biträdande kommunchef i Ljusnarsbergs kommun. Uppdraget som regionråd och regionstyrelsens ordförande tas över av Andreas Svahn (S).

Tillträdande regionstyrelseordförande Andreas Svahn (S) var en av de många personer som ville tacka av Marie-Louise Forsberg-Fransson (S), avgående ordförande i regionstyrelsen.

Sidan granskades den 30 januari 2017

Innehållsansvarig: Carl Olsson